Connect with us
Celebritățile solicită liderilor lumii să combată inegalitatea de gen

Externe

Celebritățile solicită liderilor lumii să combată inegalitatea de gen

Peste 100 de vedete s-au alăturat unei campanii care îi îndeamnă și roagă pe liderii lumii să abordeze problema cu inegalitatea de gen şi relaţia acesteia cu sărăcia, informează DPA.

Alături de alte circa 140.000 de persoane, celebrităţi precum Oprah Winfrey, Meryl Streep şi Ryan Reynolds au semnat o scrisoare deschisă în care cer liderilor lumii să admită că „sărăcia este rasistă” şi să se angajeze în eforturile de a ajuta femeile şi fetele să scape de aceasta.

„Niciunde pe pământ femeile nu au aceleaşi oportunităţi ca bărbaţii, însă diferenţa de gen este mai pronunţată în cazul femeilor care trăiesc în sărăcie. Sărăcia este sexistă”, se indică în scrisoarea online, la originea căreia se află ONG-ul ONE.

„Nu ne vom opri până când nu va exista dreptate pentru femeile şi fetele de pretutindeni. Pentru că niciunul dintre noi nu este egal până când nu suntem toţi egali”, subliniază scrisoarea.

Citește și: A apărut un nou sex. De acum, oficial, nu mai există doar bărbați și femei. Această țară a prezentat documentele!

Festivalul de Film de la Cannes a fost vizat din nou de critici

Apelul vine în mijlocul unei nemulţumiri din ce în ce mai accentuate în industria divertismentului faţă de inegalităţile de gen.

Recent, Festivalul de Film de la Cannes a fost vizat din nou de critici cu privire la numărul de regizoare selectate pentru premiile importante, în timp ce 82 de personalităţi feminine, conduse de actriţa Cate Blanchett, au organizat o acţiune simbolică pe covorul roşu de la Cannes, menită să semneze numărul de femei selectate în istoria de 71 de ani a Festivalului.

Săptămâna trecută, Festivalul de la Cannes şi secţiunile sale paralele „Quinzaine des réalisateurs” şi „Semaine de la critique” au fost printre primii semnatari ai unei carte în favoarea parităţii femei-bărbaţi în festivalurile de cinema, la iniţiativa asociaţiei franceze „5050 pentru 2020”.

Prin intermediul acestei carte, care va fi propusă la toate festivalurile internaţionale, Festivalul se angajează „să prezinte transparent lista membrilor comitetelor de selecţie şi de programare” pentru „a exclude orice suspiciune de lipsă de diversitate şi de paritate”, potrivit textului semnat de responsabilii festivalului, în prezenţa juriului celei de a 71-a ediţii, prezidat de actriţa australiană Cate Blanchett.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top