Connect with us
China îi cere Marii Britanii să nu înceapă „un nou Război Rece”

Externe

China îi cere Marii Britanii să nu înceapă „un nou Război Rece”

China i-a cerut Marii Britanii să nu declanșeze „un nou Război Rece” între Est și Vest datorită atitudinii față de modul în care țara asiatică a gestionat pandemia. Astfel ambasadorul chinez la Londra a acuzat autoritățile britcanice de otrăvirea relațiilor cu Beijingul. Mai mult, i-a acuzat că sunt dependenți de mentalitatea de război rece prin faptul că nu încetează să compare China cu fosta URSS.

China îi cere Marii Britanii să nu înceapă „un nou Război Rece”

China i-a atras atenția Marii Britanii asupra declarațiilor făcute odată ce guvernul Boris Johnson a participat la criticile globale lgate de modul de gestionare a pandemiei din Beijing, conform Mediafax.

Liu Xiaoming, ambasadorul chinez din Mare Britanie a vorbit despre faptul că politicienii britanici pot deteriora relația dintre China și Marea Britanie. Acesta a făcut următoarea declarație:

„Este regretabil că unii politicieni din Marea Britanie sunt blocaţi în mentalitatea de război rece şi compară China cu URSS, militând pentru un nou război rece. Dacă vor continua, ei vor otrăvi relaţia dintre China şi Marea Britanie, dar şi efortul internaţional de solidaritate fix în momentul când acesta este cel mai necesar.”

Un număr mare de politicieni britanici din Partidul Conservator au cerut reevaluarea relațiilor cu China. Au mai sugerat ruperea parteneriatului privind dezvoltarea tehnologiei 5G de către firma chineză Huawei.

China este țara din care a pornit pandemia de coronavirus, respectiv din orașul Wuhan. În acest oraș locuiesc 11 milioane de oameni și a fost închis pentru o bună perioadă pentru reducerea răspândirii virusului.

Totuși surse internaționale acuză China că nu a recunoscut la timp în mod public că există o problemă în acest oraș. Dacă ar fi anunțat mai devreme, se presupune că lucrurile ar fi putut fi controlate mai bine la nivel global.

În parlamentul UK a fost creat un bloc numit „China Research Group” care are drept scop convingerea premierului Boris Johnson să ia măsuri contra Chinei, conform surselor pentru Business Insider.

Săptămâna trecută Guvernul Boris Johnson a sugerat conducerea unei anchete prin care să se ancheteze originea noului coronavirus.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top