China: Inundaţiile fac ravagii. Mii de persoane evacuate şi numeroase drumuri şi căi ferate blocate

19.07.2018
China: Inundaţiile fac ravagii. Mii de persoane evacuate şi numeroase drumuri şi căi ferate blocate

Dezastru natural în China! Mii de locuitori au fost evacuaţi, iar accesul pe numeroase căi rutiere şi feroviare a fost blocat în urma inundaţiilor cauzate de ploile torenţiale şi a furtunilor care fac ravagii în China, informează sâmbătă Xinhua şi Reuters.

241 de râuri din 24 de provincii au provocat inundaţii în ultimele zile, potrivit televiziunii chineze, pierderile economice directe fiind evaluate la 25,9 miliarde de yuani (3,87 miliarde de dolari).

Potrivit prognozelor meteorologice, ploile torenţiale vor continua să cadă în această ţară în cursul zilei de sâmbătă fiind posibilă producerea de inundaţii şi alunecări de teren în provincia Sichuan din sud-vest.

China se confruntă în această perioadă a anului cu ploi torenţiale şi inundaţii care deseori lasă în urmă sute de morţi. În acest an, însă, numărul deceselor a fost relativ scăzut, cel puţin la începutul verii, într-o provincie fiind înregistrate cincisprezece persoane care şi-au pierdut viaţa, iar în altă zonă au fost consemnate trei decese ca urmare a intemperiilor.

Ce schimbări a anunțat Centrul Naţional de Meteorologie

Centrul Naţional de Meteorologie a anunţat că în cursul zilei de sâmbătă în anumite regiuni ar putea fi înregistrate ploi torenţiale ce ar putea depăşi 80 milimetri pe oră. De asemenea, instituţia a emis avertizări cu privire la riscul de inundaţii valabile pentru zonele din nord-est şi a făcut apel la autorităţi să suspende activităţile în aer liber şi să monitorizeze clădirile care s-ar putea prăbuşi.

Citește și: China: 19 morţi în explozia unui combinat chimic

Accesul pe cel puţin zece autostrăzi din provincia Sichuan a fost întrerupt în urma inundaţiilor, iar un pod de pe râul Min s-a prăbuşit, a notat vineri agenţia Xinhua. Inundaţiile din această provincie au cauzat, până joi, daune de ordinul a circa 2,4 miliarde de yuani, conform autorităţilor din domeniul situaţiilor de urgenţă care au trimis echipe de intervenţie în provinciile Sichuan şi Gansu.

Peste 80.000 de locuitori din Chongqing au fost evacuaţi până vineri, a mai notat Xinhua.

În Mongolia Interioară, o regiune aridă afectată de câteva săptămâni de secetă, autorităţile au emis, vineri, o avertizare de inundaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *