Connect with us
atacatorul din las vegas

Externe

Cine este, de fapt, atacatorul din Las Vegas

Stephen Paddock este bărbatul care a îngrozit întreaga planetă. Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, este autorul celui mai sângeros atac armat din istoria SUA. Cel puțin 59 de oameni au murit și alți peste 500 au fost răniți, după ce bărbatul a deschis focul asupra mulțimii de la un concert de muzică country din Las Vegas.

Conform presei, atacatorul avea un adevărat arsenal în camera de hotel de la Mandalay Bay, unde poliţiştii au descoperit 23 arme de foc. Acasă la el, mai erau încă 19 puşti şi mitraliere. Mai mult decât atât, bărbatul avea o situație financiară foarte bună, ca urmare a afacerilor imobiliare și a câștigurilor din jocurile de noroc de la cazinourile din Vegas, avea mai multe maşini, avion personal şi locuia într-o casă de 400.000 de dolari.

Bărbatul nu era căsătorit și nu avea copii. În anii 70, tatăl său fusese un cunoscut spărgător de bănci.

Jurnaliştii de la CNN au reconstituit condiţiile în care a avut loc atacul

„Aceasta este strada pe care toată lumea o ştie şi pe care sunt toate punctele de atracţie, până aici. Suprafaţa pe care s-a desfăşurat concertul este exact aici şi vreau să vă precizez că scena este aici. Atacatorul era aici, în Mandalay Bay, undeva în această zonă, şi asta înseamnă că el trăgea peste drum, pentru a-i lovi pe oamenii aflaţi la concert. Vă vom oferi o imagine mai bună. Priviţi raza de acţiune despre care vorbim aici. Din locul în care trăgea, gloanţele au parcurs între 300 şi 400 de metri.

Nu ştim ce tip de muniţie a folosit, dar nu este neapărat necesar să fi fost una specială, la această distanţă. Aceasta este aproximativ priveliştea pe care atacatorul ar fi avut-o. Priviţi aici, aici era locul concertului, într-o zonă deschisă, cu scena aici, se poate vedea cum oamenii stau de obicei la un concert, într-un fel de grămadă în zona din faţă, şi nu trebuie să fii un puşcaş experimentat pentru a trage o cantitate mare de gloanţe, aşa cum am auzit că s-a tras în această zonă.”

Autoritățile americane nu au clasificat, încă, incidentul ca pe un atac terorist și nu se știe ce l-a determinat pe bărbat să comită acest gest. Statul Islamic a revendicat atacul, însă este o tactică la care gruparea jihadistă apelează ori de câte ori un atac armat cu victime este un comis de un așa numit „lup singuratic”.

Citește și: ATAC armat la un festival de muzică din Las Vegas! Sunt peste 50 morţi şi 400 de răniţi VIDEO

Citește și: TRAGEDIE! Un român a fost rănit în atacul armat din SUA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top