Connect with us
Leonard Cohen a murit

Externe

Cine a fost Leonard Cohen – a murit la 82 de ani

Artistul canadian Leonard Cohen a murit în această dimineaţă, iar vestea a fost confirmată de apropiaţii săi pe Facebook.

Anunţul morţii unui mare artist

”Cu mare durere vă anunţăm că legendarul poet, compozitor şi artist Leonard Cohen a încetat din viaţă. Am pierdut unul dintre vizionarii cei mai respectabili şi prolifici. O ceremonie va avea loc la Los Angeles, la o dată ce urmează să fie anunţată”, este anunţul publicat joi noapte pe pagina de Facebook a artistului.

Cine a fost Leonard Cohen

Leonard Cohen a fost unul din cei mai perseverenţi cântăreţi de muzică folk, îmbinând armonios poezia cu chitara clasică şi sunetele muzicii uşoare autentice cu elementele moderne. Cohen a apărut pe scenă cu zece ani înainte lansării lui Elvis Presley. Cântăreţul şi-a început cariera în muzică la vârsta de 30 de ani, după care a publicat mai multe cărţi.

Cohen s-a născut într-o familie evreiască din suburbia Westmont din Montreal. Tatăl lui Cohen s-a dus în Ceruri când artistul avea doar 9 ani. La vârsta de 13 ani, Leonard ştia deja să cânte la chitară. A învăţat să cânte la instrumente pentru a le impresiona pe fetele din jurul său. Ulterior, a compus piese pentru egoul său artistic şi a cântat în cafenelele din Montreal. A studiat limba engleză la Universitatea McGill şi a câştigat premiul McNaughton pentru creaţie.

Prima carte de poezii a lui Cohen se numea „Let Us compare Mythologies”. Munca lui neobosită a fost recompensată și, în urmă moștenirii primite și a sponsorizării guvernului, scriitorul se descurcă foarte bine pe plan financiar.

Leonard Cohen a avut o viaţă tumultuoasă, dincolo de imaginea de artist: a avut mai multe relaţii de amor, a fost consumator de droguri şi era un pasionat înrăit al călătoriilor, foarte rar putând fi găsit la el acasă. În Canada, lumea l-a cunoscut pentru extravaganţa sa, iar publicul îi admira originalitatea.

Biografie: bestmusic.ro.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top