Congresul SUA somează administrația Trump să trimită versiunea completă a raportului MUELLER

19.04.2019
Congresul SUA somează administrația Trump să trimită versiunea completă a raportului MUELLER

Camera Reprezentanţilor a emis, vineri, o ordonanţă prin care somează Departamentul Justiţiei să transmită Congresului SUA versiunea completă a raportului elaborat de Comisia Robert Mueller, pentru continuarea investigaţiilor în cazul ingerinţelor electorale ruse.

Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor, a cerut Departamentului Justiţiei să se conformeze solicitării până pe 1 mai.

„Congresul are sarcina de a determina caracterul complet al presupuselor acţiuni ilegale şi să decidă ce paşi trebuie făcuţi în continuare”, a declarat congresmanul democrat Jerrold Nadler, potrivit agenţiei Associated Press.

Comisia Robert Mueller nu a formulat recomandări de inculpare a lui Donald Trump pentru obstrucţionarea justiţiei, dar preşedintele nu a fost exonerat, decizia urmând să aparţină Congresului, notează agenţia AP.

„Comisia pentru Afaceri Judiciare trebuie şi are dreptul de a vedea versiunea completă a raportului şi dovezile referitoare la practicile de până acum”, a argumentat Nadler.

Comisia Robert Mueller a oferit Departamentului Justiţiei versiunea completă a raportului de anchetă privind ingerinţele electorale ruse şi presupusele contacte între echipa electorală a lui Donald Trump şi Moscova. Secretarul Justiţiei, William Barr, care este şi procuror general a redactat raport, ţinând secrete anumite fragmente ale documentului. O versiune redactată a fost trimisă Congresului, iar alta a fost publicată.

Donald Trump a avut o convorbire telefonică cu generalul libian Khalifa Haftar

WASHINGTON – Casa Albă a anunțat vineri că președintele Donald Trump a vorbit la telefon cu generalul libian Khalifa Haftar, cu care a discutat despre „eforturile curente privind combaterea terorismului și nevoia de pace și stabilitate în Libia”, informează Reuters.

Potrivit comunicatului de presă al Casei Albe, Donald Trump a recunoscut „rolul semnificativ al lui Haftar în lupta împotriva terorismului și în securizarea resurselor de petrol, iar cei doi au discutat și despre tranziția Libiei spre un sistem politic stabil și democratic”.

Confruntări militare de amploare au loc în Libia între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională recunoscut de comunitatea internaţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *