Connect with us

Externe

Corina Crețu: „Vă anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac”

Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, a criticat dur la Bruxelles lipsa proiectelor din partea puterii de la București și a avertizat public că nu mai acceptă „insultele din partea Guvernului României față de munca” sa.

„Chiar vreau să vă anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac”, a spus, vizibil iritată, Corina Crețu, răspunzând la întrebările ziariștilor, transmite hotnews.ro.

„Nu înțeleg această tensiune care s-a creat între mine și guvern spunând lucrurilor pe nume. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, nu avem proiecte”, a acuzat Corina Crețu, care este membră a Partidului Social Democrat condus de Liviu Dragnea.

Citește și: Corina Crețu: „Este de datoria noastră să ne luptăm să avem drepturi egale cu toţi cetăţenii Uniunii Europene”

Corina Crețu a dat și exemple și a vorbit despre Autostrada Târgu Mureș – Iași:

„Pentru Târgu Mureș – Iași în primul rând este o prioritate a Comisiei Europene, și o spun cu toată sinceritatea, de aici, de pe podiumul Comisiei Europene, avem nevoie de a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa centrală și de est. Avem bani pentru studii de fezabilitate, nu avem nicio solicitare pentru aceste studii de fezabilitate”, a spus Corina Crețu, potrivit hotnews.ro.

Aceasta a arătat că vine dintr-o vizită din Grecia unde a inaugurat, printre altele, un tren de mare viteză, în cadrul unor proiecte demarate pe trei perioade de programare, respectiv 20 – 21 de ani.

Corina Crețu a vorbit și despre specialiștii Comisiei, care nu sunt confortabili cu abordarea României

Comisarul european a mai argumentat că, odată demarat un astfel de proiect, fiecare guvern va fi obligat să-l ducă mai departe.

„Dacă noi ne oferim și putem face acest studiu de fezabilitate până în 2020 – 2021 și să înceapă construcția, cred că am face un pas înainte și am fi un pas important. Din păcate am văzut că în ședința de guvern Guvernul a anunțat că vrea să facă această autostradă pe sistemul parteneriat public privat”, și-a exprimat Corina Crețu dezamăgirea.

Ea a avertizat că specialiștii Comisiei „nu sunt confortabili cu această abordare pentru că înseamnă o deprioritizare a acestei investiții”.

foto: Hepta.ro

2 Comments

2 Comments

  1. GOGU

    2018-10-08T15:39:51+03:00 at 15:39

    D-na Cretu,d-ta mai consideri aceasta adunatura sudista incapabil sa conduca o toaleta publica guvern ?

  2. Camelia

    2018-10-08T15:37:44+03:00 at 15:37

    Draguto de ce nu-ti dai demisia din acest grup infractional organizat?Ce te tine langa ei?N-o sa vezi nimic dus la capat cu proasta de Dancila in fruntea unui guvern de infractori.O sa-ti dea si un cap in gura daca mai comentezi mult.Codrin se va ocupa de manevra.E renumit la dat cu capul peste tot.Inclusiv in gard.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top