Connect with us
Covid-19 are noi simptome cutanate. Ce spun medicii din Franța

Externe

Covid-19 are noi simptome cutanate. Ce spun medicii din Franța

Medicii dermatologi-venerologi din sindicatul național francez ne informează că noile simptome ale COVID – 19 sunt pete roșii pe piele care provoacă dureri și leziuni de urticarie.

Covid-19 are noi simptome cutanate. Ce spun medicii din Franța

Dacă până acum știam doar de simptomele respiratorii, pierderea mirosului și gustului, virusul ne poate oferi simptome și mai vizibile. În cadrul unei comunicat de presă, Sindicatul Național al Dermatologilor- Venerologilor din Franța (SNDV) anunță faptul că simptomele recente pot apărea pe piele.

„Un grup de Whatsapp format din peste 400 de dermatologi, organizat de SNDV, indică leziuni ale pielii, asociate sau nu cu alte simptome de Covid,” se relatează în comunicatul sindicatul medicilor, potrivit Mediafax

SNDV menționează următoarele noi simptome:

  • acrosindroame – pseudo-degerare a extremităților
  • pete roșii dureroase
  • episoade trecătoare de urticarie.

Recomandările medicilor sunt ca oricine observă ceva ciudat pe piele să meargă la consultație la un medic specialist.

„Alertăm publicul și medicii pentru a detecta acești pacienți contagioși cât mai repede posibil”, s-a menționat în comunicatul de presă.

Vă reamintim că, până astăzi, 7 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 182 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj și Mehedinți, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 274 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.379 de persoane. Alte 91.369 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 43.578 de teste.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top