Connect with us
Criza Greciei Reloaded. Există șansele unui acord pe 5 decembrie

Externe

Criza Greciei Reloaded. Există șansele unui acord pe 5 decembrie

Criza Greciei s-ar putea rezolva pe 5 decembrie, când va avea loc o reuniune a miniștrilor de Finanțe din țările zonei euro. Oficialii vor discuta cu reprezentanții FMI despre situația economică a statului elen în câteva zile.

Întâlnirea va avea loc la Berlin. La întrunire vor participa miniștrii din Grecia, Germania, Franța, Italia, Olanda și Spania. Informația a fost publicată de ziarul german Suddeutsche Zeitung, scrie Mediafax.

Miniștrii de Finanțe din Europa și oficialii FMI vor face un raport cu progresele Greciei de la ultimele discuții purtate la Bruxelles despre criza elenă. Vor fi analizate reformele din domeniul fiscal și cel al muncii. Alexis Tsipras, premierul Greciei, s-a arătat deschis continuării discuțiilor privind programul de asistență financiară internațională.

„Există potenţial pentru ajungerea la un acord politic până pe 5 decembrie, dar este evident că este necesar ca toate părţile să aibă voinţă puternică”, a afirmat marţi Dimitris Tzanakopoulos, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena.

CITEȘTE ȘI: Grecia: Premierul Alexis Tsipras a remaniat Guvernul

Se vede luminița de la capătul tunelului?

Deși a promis că va termina cu austeritatea, Tsipras a semnat un nou plan de asistență financiară globală, al treilea de la izbucnirea crizei. Două dintre evaluări s-au făcut în mai puțin de un an. Grecia se luptă pentru restructurarea datoriilor și aderarea la programul BCE de cumpărare a obligațiunilor. Aceste decizii ar putea permite reintrarea pe piețele economice a statului elen până în 2018. O altă temă sensibilă ce va fi dezbătută cu FMI și oficialii UE este reforma sectorului energetic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top