Connect with us
Curse de pe aeroportul City din Londra, redirectionate

Externe

Cursele care urmau sa aterizeze pe aeroportul City din Londra sunt redirectionate

Autoritatile au decis ca toate cursele care urmau sa aterizeze pe aeroportul City din Londra sa fie redirectionate, dupa ce noua manifestanti din mişcarea Black Lives Matter UK au blocat pista, relateaza BBC News, potrivit News.ro.

Citeste si: Turkish Airlines opereaza zboruri pe ruta Istanbul – Cluj. Ce pret au biletele

Citeste si: Promotie Ryanair: Bilete de avion ieftine in Romania si Europa

Majoritatea curselor care urmau sa aterizeze pe aeroportul City au fost trimise catre Gatwick.

Scotland Yard a anuntat ca ofiterii sai negociaza cu manifestantii, ajunşi pe pista in jurul orei locale 5.40 (7.40 ora Romaniei) şi aşteapta sosirea unor echipe de specialişti in astfel de situatii.

Deocamdata nimeni nu a fost arestat, au precizat autoritatile, care verifica şi modul in care protestatarii au ajuns pe pista. Potrivit primelor informatii, se pare ca aceştia au traversat raul Tamisa fie inot, fie cu barca.

Mişcarea Black Lives Matter UK a confirmat ca a organizat protestul.

“In timp ce la aeroportul City din Londra, o elita redusa poate sa zboare, numai in 2016 3.176 de migranti au murit sau disparut in Marea Mediterana. Oamenii de culoare sunt primii care mor, nu primii care zboara, in aceasta criza rasista. Notam insa, ca Marea Britanie este dispusa sa inchirieze curse aeriene speciale sa scoata oamenii de culoare din tara pe baza statului lor de imigrant”, a anuntat organizatia.

Mişcarea Black Lives Matter a aparut in Statele Unite dupa uciderea unui adolescent de culoare, Trayvon Martin, in urma cu patru ani, de catre un ofiter de politie alb. Mişcarea s-a extins apoi in lume.

Aeroportul City este preferat de bancheri şi oameni de afaceri, pentru ca este aproape de Canary Wharf. Anul trecut, 4,3 milioane de pasageri au folosit acest aeroport.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top