Connect with us
Curtea Supremă a Israelului a suspendat un plan guvernamental privind expulzarea a mii de imigranți africani

Externe

Curtea Supremă a Israelului a suspendat un plan guvernamental privind expulzarea a mii de imigranți africani

Curtea Supremă din Israel a suspendat  joi un plan guvernamental care prevede expulzarea în curând a mii de migranţi africani intraţi ilegal în ţară.

Instanţa, sesizată de organizaţii pentru apărarea drepturilor migranţilor, a decis suspendarea planului până pe 26 martie, dând statului termen până la acea dată să furnizeze argumentele legale pe care se bazează acest plan.

Guvernul premierului Benjamin Netanyahu intenţionează să expulzeze mii de eritreeni şi de sudanezi care au intrat ilegal în ţară şi care nu au cereri de azil în curs de procesare.

În cadrul planului, ei trebuiau să aleagă: fie să plece până la începutul lunii aprilie – în ţara lor de origine sau într-o ţară terţă – fie să meargă la închisoare pe o perioadă nedeterminată.

Planul se referea în faza iniţială la bărbaţii singuri care nu au depus o cerere de azil sau a căror cerere a fost respinsă.

Am dat un ordin provizoriu care interzice (statului) expulzarea migranţilor ilegali într-o ţară terţă‘ în cadrul planului guvernamental, a afirmat Curtea Supremă.

Planul guvernului israelian a fost extrem de criticat, inclusiv de către Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, dar şi de supravieţuitori ai Holocaustului din Israel.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Laura Codruța Kovesi și Marius Iacob, audiați la CSM. Ce au constatat inspectorii

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi procurorul şef adjunct, Marius Iacob, au aflat data la care vor fi audiați în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM în legătură cu raportul întocmit de Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea de către cei doi a unor abateri disciplinare. Cei doi trebuie să se prezinte pe data de 21 martie la CSM.

Pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM din 21 martie se află sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la săvârşirea de către Laura Codruţa Kovesi a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99, lit.a), c) şi m) teza a doua din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

De asemenea, în cazul lui Marius Iacob, obiectul cauzei îl reprezintă abaterea disciplinară prevăzută de art. 99, lit.i) teza I din Legea nr.303/2004.

Inspectorii au sesizat mai multe abateri disciplinare

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu după ce în presă au fost publicate înregistrări audio din cadrul unei şedinţe de lucru a DNA care au fost atribuite lui Kovesi.

Potrivit raportului întocmit de Inspecţia Judiciară, în cadrul şedinţei de lucru a DNA din 30 martie 2017, Kovesi a făcut afirmaţii „de natură a aduce atingere onoarei şi probităţii profesionale şi prestigiului Justiţiei”.

De asemenea, Inspecţia Judiciară a analizat şi o sesizare trimisă de procurorii Doru Ţuluş, Mihaiela Moraru Iorga şi Nicolae Marin cu privire la un email trimis de Kovesi pe 20 iunie 2017 unui grup de procurori din DNA.

CITEȘTE ȘI: România a fost invadată de imigranți. Ce se întâmplă chiar în aceste clipe: „Dramatic este că…”

Barca cu imigranți a ajuns pe plajă, iar după câteva secunde a început haosul!

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top