Cutremur 6.7 grade pe scara Richter! 2 morți și mii de case fără curent electric

Ultimul update: duminică 20 ianuarie 2019 13:00 Data publicării: duminică 20 ianuarie 2019 13:00
Autor , în Externe

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe Richter a lovit sâmbătă seară regiunea de centru-nord a Chile, potrivit autorităţilor, care au eliminat eventualitatea unui tsunami.

Centrul naţional de seismologie a informat că mişcarea telurică s-a produs sâmbătă, la ora locală 22:33 (duminică, 01:33 GMT), la „32 de kilometri nord-vest de Tongoy”, un oraş situat la circa 430 de kilometri nord de Santiago de Chile, a anunţat Serviciului naţional pentru situaţii de urgenţă.

Două persoane în vârstă, un bărbat şi o femeie, au decedat în urma unei crize cardiace la Coquimbo, în apropiere de epicentrul seismului, o regiune de coastă aflată la nord de capitala Santiago, au informat surse ale poliţiei.

Autorităţile locale au semnalat şi căderi de pietre pe unele şosele naţionale.

Mii de case au rămas fără curent electric, ceea ce denotă puterea seismului, a declarat Ricardo Toro, un responsabil al Serviciului naţional pentru situaţii de urgenţă.

Seismul, produs la o adâncime de 50,1 kilometri, a fost resimţit în cinci regiuni, în principal la Coquimbo, Valparaiso, Atacama, Regiunea Metropolitană Santiago şi Libertador General Bernardo O’Higgins.

În septembrie 2015, un cutremur de 8,4 grade urmat de tsunami a devastat regiunea Coquimbo, din nordul Chile, provocând moartea a 15 persoane.

În 2010, un seism cu magnitudinea de 8,8 grade pe Richter – urmat de asemenea de un tsunamni – a lovit centrul şi sudul ţării şi s-a soldat cu moartea a 500 de persoane.

În urma cutremurului produs sâmbătă, Serviciul hidrografic şi oceanografic chilian a eliminat totuşi riscul producerii unui tsunami.

Citește și: Cutremur în România, în Vrancea. Ce magnitudine a avut

Loading...
Sursa: agerpres.ro
Comentarii