Connect with us
Cutremur cu magnitudinea de 7 grade, urmat de alertă de tsunami

Externe

Cutremur cu magnitudinea de 7 grade, urmat de alertă de tsunami

Cel mai puternic cutremur din această lună, de până acum, a avut loc în urmă cu scurt timp, iar o alertă de tsunami a fost emisă.

Un seism de magnitudinea 7 a avut loc duminică în insula indoneziană Lombok, a anunţat institutul american de geofizică (USGS), la o săptămână după ce 17 persoane şi-au pierdut viaţa într-un alt cutremur care a afectat această insulă turistică situată la est de Bali, informează AFP.

Update: Bilanțul cutremurului este unul tragic. Se estimează că sunt peste 100 de morți, iar unii oficiali locali spun că numărul celor decedați ar sări de 150. Mii de locuinţe şi alte clădiri au fost avariate în urma cutremurului.

Stire initiala

Autorităţile au emis o alertă de tsunami şi au recomandat populaţiei să se îndepărteze de ţărm.

Potrivit USGS, seismul de duminică s-a produs la o adâncime de 10 km. Deocamdată nu au fost difuzate informaţii despre posibile victime.

Reamintim că tot un cutremur produs în această zonă seismică este considerat cea mai mare tragedie a lumii moderne

Un cutremur submarin cu magnitudinea de 9.1 grade (9.3 după alte surse) pe scara Richter, produs chiar în a doua zi de Crăciun, a provocat una dintre cele mai mari tragedii din istoria omenirii.

Peste 200.000 de oameni au murit, după ce valuri tsunami apocaliptice au lovit coasta celor 14 state cu ieșire la Oceanul Indian. Se întâmpla în anul 2004, iar amintirea acelui cutremur generează fiori și la 13 ani de la tragedie.

Cele mai afectate au fost Indonezia, Sri Lanka, India și Thailanda, dar impactul a fost unul global, pentru că foarte mulți turiști din lumea întragă se aflau pe plajele exotice din acele state.

Mai multe valuri tsunami au lovit regiunile costiere din Oceanul Indian, devastând regiuni întregi, printre care insula Phuket, Thailanda, Aceh (Indonezia), coasta de est a Sri Lankăi, zonele costiere din statul Tamil Nadu (Indiei) și chiar și locuri mai îndepărtate precum Somalia, care se află la 4.100 km est de epicentru.

Guverne și organizații umanitare din întreaga lume încearcă să ofere ajutor și sprijin tehnic pentru cei afectați de cutremurul devastator din Asia de sud.

Și România a luat parte la campania umanitară de ajutorare și a trimis ajutoare imediate în valoare de 32.000 de Euro, constând în principal în produse farmaceutice.

Citește și: Gheorghe Mărmureanu a spus când ar putea veni un cutremur important în România

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top