Connect with us
Cutremur de 4,3 grade înregistrat în Vrancea, aproape de Focșani

Externe

Cutremur de 4.4 pe scara Richter în Grecia

Un seism de suprafaţă cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter a avut loc joi dimineaţă în largul insulei Samos din estul Mării Egee. anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Cutremur de suprafaţă de 4,4 grade pe scara Richter în largul insulei Samos din Grecia

Conform institutului american, seismul s-a produs joi, la ora locală 11:17, la adâncimea de 10 kilometri.

Epicentrul cutremurului a fost la 14,8 kilometri sud de localitatea Marathókampos, la 56 de kilometri vest-nord-vest de oraşul Didim din Turcia şi la 99 de kilometri sud-sud-vest de İzmir.

Cutremur în Grecia

Potrivit cotidianului Ekathimerini, momentan nu au fost raportate victime sau pagube materiale serioase în urma seismului, care însă a fost resimţit pe întreg cuprinsul insulei Samos.

Dezastrul din Grecia capătă proporții apocaliptice. Cel puțin 74 de oameni au murit și 188 au fost răniți în incendiile necontrolate de vegetaţie care au devastat luni împrejurimile Atenei, potrivit bbc.com. Majoritatea victimelor au fost prinse în capcană de flăcări în sectorul localităţii balneare Mati, aflată la 40 km nord-est de Atena.

Bilanțul incendiilor de vegetație din regiunea Attica, situată în apropiere de Atena, a ajuns la cel puțin 74 de morți, conform ultimei informări venite de la autorităţi.

Grecia traversează o perioadă extrem de dificilă

Mati, dezolarea unei localități care nu mai există. Oamenii povestesc că focul a coborât de pe coline în maxim 10 minute. „Mati nu mai există”: liniște dezolantă, carcase de mașini sau de animale calcinate – mica localitate de coastă situată la est de Atena a fost redusă la cenușă, răscolită marți de membrii serviciilor de salvare pentru a extrage noi victime, al căror număr nu încetează să crească, scrie AFP.

50, 60, 74 …: bilanțul este revizuit mereu în creștere, după descoperirea macabră a 26 de persoane moarte, pe un teren din apropierea mării. Cadavrele calcinate erau „în grupuri de patru sau cinci persoane, poate familii, poate prieteni sau necunoscuți care s-au aruncat într-o ultimă tentativă de a scăpa, de a ajunge la mare, aflată la 30 – 40 de metri de ei”, povestește Vassilis Andriopoulos, unul dintre salvatorii de la Crucea Roșie care a descoperit marți dimineață teribilul spectacol. Printre ei, și copii mici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top