Connect with us

Externe

Cutremur de 6.9 grade: Oamenii au ieșit panicați pe străzi

Cutremur de 6,9 grade în Chile, luni, la ora locală 18,38 (21,38 GMT)Epicentrul seismului a fost situat la 38 de kilometri de orașul de coastă Velparaiso. Inițial, UGGS a indicat o magnitudine de 7,1 grade pe scara Richter.

Clădirile înalte din capitala Santiago au vibrat tare, producând panică printre locuitori. Președinta Michelle Bachelet i-a îndemnat pe chilieni la calm.

„Informațiile avute până acum relevă că totul este sub control, totuși, atât în cazul meu, cât și în cel al miniștrilor, suntem în contact cu directorii și șefii de servicii regionale pentru a afla în detaliu ce s-a întâmplat”, a declarat presei Bachelet, citată de EFE.

Cutremur de 6,9 grade în Chile: Nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești

În urma seismului, circulația metroului din Velparaiso a fost întreruptă. De asemenea, s-au înregistrat căderi de curent, alunecări de teren și pietre și suspendarea serviciilor de transport în comun, însă nu au fost pierderi de vieți omenești.

Directorul Institutului Seismologic din Chile, Mario Pardo, a declarat că s-au înregistrat peste 20 de cutremure cu magnitudinea între 3,5 și 5,5.

Cutremurul a fost resimțit din regiunea Coquimbo, în nordul țării, până la Biobio, în sud.

Chile, unul din statele lumii cele mai lovite de seisme, a implementat norme stricte de construcție antiseismică pentru a evita prăbușirile de imobile și a limita pierderile de vieți omenești.

În septembrie 2015, un cutremur cu magnitudinea 8,4, urmat de un tsunami, a zguduit regiunea Coquimbo, în nordul Chile, cauzând moartea a 15 persoane.

În 2010, un seism cu magnitudinea 8,8 — de asemenea însoțit de un tsunami — a lovit centrul și sudul țării, făcând peste 500 de morți.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top