Connect with us
Cutremur de 7 grade în Turcia și Grecia. Mai multe clădiri prăbușite

Externe

Cutremur de 7 grade în Turcia și Grecia. Mai multe clădiri prăbușite

Un cutremur de 7 grade a avut loc pe coasta Mării Egee a Turciei, la nord de insula greacă Samos. Mai multe clădiri s-au prăbușit, așa cum se poate observa din imaginile postate pe rețelele de socializare.

Cutremur de 7 grade în Turcia și Grecia! Imaginile de la fața locului vorbesc de la sine

UPDATE 19:20 – Cel puțin 6 persoane au murit în Turcia și 2 în Grecia după cutremurul de astăzi. Magnitudinea seismului a fost revizuită la 6,7 grade pe scara Richter. În prezent au fost anunțate 320 de persoane rănite.

UPDATE 17:30 – Replică de 5.2 grade pe scara Richter după cutremurul de pe costa Mării Egee.

UPDATE ora 16:00 – Cel puțin 4 oameni au murit și peste 120 sunt răniți , potrivit informațiilor furnizate de Gabriel Șopandă, ambasadorul român în Turcia.

UPDATE: Ministrul de interne din Turcia, Suleyman Soylu,  a anunțat că peste 20 de clăridi s-au prăbușit în Izmir. Deocamdată nu se cunosc detalii despre victime. Martorii spun că în primele clipe după cutremur oamenii au ieșit pe străzi și mulți au început imediat să caute cu disperare sub dărâmături.

Pe străzile din zona falezei a fost emisă o alertă de tsunami, apa invadând deja mai multe străzi.

La momentul de față nu s-au anunțat victime, însă pagube există. Mai multe clădiri s-au prăbușit complet. Efectul cutremurului a fost resimțit mai mult în Turcia, decât în Grecia.

Cutremurul cu magnitudinea 7 a avut loc la aproximativ 17 km în largul coastei Izmirului. Seismul puternic a fost resimțit până la Atena și Istanbul, conform informațiilor USGS. 

Deși în acest moment nu se cunosc informații despre victime, imaginile postate pe rețelele de socializare indică un dezastru în Izmir, unde mai multe clădiri s-au prăbușit.

Vă reamintim că în urmă cu 21 de ani, în anul 1999, un cutremur devastator a lovit Izmirul. Atunci în jur de 17.000 de oameni și-au pierdut viața.

Știre în curs de actualizare

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top