Connect with us
Peste 20 de oameni au fost răniți în cutremurul din Italia, de duminică dimineața. De asemenea, în jur de 28.000 de persoane au rămas sinistrate.

Externe

Cutremur Italia: Peste 20 de răniți și zeci de mii de sinistrați după seismul de duminică

Cutremurul de 6.5 grade produs duminică în Italia a făcut 20 de răniți. Totodată, în jur de 28.000 de oameni au rămas sinistrați în centrul Italiei.

Premierul italian Matteo Renzi a anunțat că autoritățile vor reconstrui tot ceea ce a fost distrus de cutremur. “Vom reconstrui totul, casele, bisericile, magazinele comerciale. Tot ceea ce trebuie făcut pentru a reconstrui aceste zone va fi făcut”, a declarat premierul italian, care a precizat că țara sa „trece prin momente dificile”.

Renzi a promis că se vor depune mari eforturi de reconstrucție în anii următori, indiferent de costuri sau de posibile obiecții ale UE:

Duminică, Italia a fost zguduită de un cutremur de 6.5 grade pe scara Richter, care a afectat puternic zona centrală. Epicentrul seismului a fost localizat la 6 kilometri nord de orașul Norcia, din regiunea Umbria. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri.

Citește și: Cutremurul de pe 30 octombrie din Italia a fost cel mai puternic din ultimii 30 de ani

Cutremurele care au afectat centrul Italiei în ultimele două luni ar putea continua, într-un efect de domino devastator, prin care un seism major duce la un altul de-a lungul sistemului de falii din Apenini, a avertizat duminică un seismolog italian, citat de Reuters.

Până în acest moment, MAE nu a identificat români răniți în cutremur, însă continuă demersurile de identificare a posibilelor victime.

„Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Bologna continuă demersurile pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii actualizate cu privire la existenţa printre persoanele afectate a unor cetăţeni români. Ambasada României la Roma a răspuns tuturor cererilor de asistenţă consulară adresate de cetăţenii români sau de membrii acestora de familie, transmise direct misiunii diplomatice şi Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate”, precizează MAE.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top