Connect with us
Cutremur in Macedonia

Externe

Cutremur in Macedonia. Au fost inregistrate mai multe pagube

Un cutremur cu magnitudinea preliminara 4,9 s-a produs duminica in Macedonia, provocand pagube si panica in randul populatiei, relateaza Associated Press, potrivit news.ro.

Mai multe bucati din fatadele unor cladiri din Skopje s-au prabusit, dar nu s-au inregistrat victime.

De asemenea, un centru comercial din Skopje a fost evacuat.

Potrivit Centrului german de cercetare in domeniul geostiintelor (GFZ), seismul a avut loc in jurul orei locale 15 (16 ora Romaniei), la o adancime de 26 de kilometri.

USGS a anuntat o magnitudine preliminara de 5,3 si ca epicentrul a fost localizat la patru kilometri est-nord-est de Skopje. Cutremurul a fost urmat de mai multe replici, scrie news.ro.

In 1963, un cutremur puternic s-a soldat cu peste 1.000 de morti in capitala Macedoniei si a distrus numeroase cladiri.

Cutremur de 5,7 in Tanzania

Tot astazi a mai avut loc un cutremur, insa in Tanzania. Seismul a avut o magnitudine de 5,7 si cel putin 13 oameni au murit si 203 au fost raniti.

Seismul s-a produs in apropiere de granita cu Uganda si Rwanda, in apropiere de Lacul Victoria. Potrivit institutului american de geofizica USGS, cutremurul s-a produs sambata, la ora locala si a Romaniei 15.27, la o adancime de 10 kilometri.

Imagini publicate pe retelele de socializare arata cladirile distruse din Bukoba, un oras cu peste 70.000 de locuitori, unde s-au inregistrat majoritatea victimelor.

Unda seismica a fost resimtita pana in vestul Kenyei.

“Acest incident a produs numeroase pagube”, a declarat comisarul districtului Bukoba, Deodatus Kinawila. “Deocamdata situatia este sub control”, a adaugat el.

Tanzania se afla pe o falie geologica importanta, dar cutremurele majore in zona sunt rare. Un seism cu magnitudinea sase s-a produs in orasul Arusha, aflat la est de Bukoba, in iulie 2007.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top