Connect with us
Descoperire uimitoare sub apă: un tanc sovietic

Externe

Descoperire uimitoare sub apă: un tanc sovietic

În urmă cu câțiva ani, un tânăr a făcut o descoperire uimitoare. În timp ce se plimba pe malul lacului Kurtna Mätasjärv din Estonia, acesta a observat că ieșeau bule din apă, deși lacul ar fi fost prea mic pentru ca bărcile să poată merge pe el și, în plus, era situat într-o zonă mult prea retrasă. După ceva timp, a fost descoperit acolo un tanc sovietic.

Tanc sovietic, sub apă de peste 60 de ani

Tânărul a fost uimit atunci când a observat că din lacul de adâncime mică ieșeau bule, lucru imposibil, având în vedere că bărcile nu puteau trece pe acolo, iar zona era destul de ferită de ochii lumii. După ce a urmărit o perioadă zona, respectiv două luni, acesta a povestit ceea ce văzuse acolo și specialiștii au acționat numaidecât.

Astfel, au fost anunțate autoritățile, care și-au dat acordul pentru ca zona să fie investigată. Specialiștii au constatat că este ceva în noroiul in apă, de dimensiuni mari și foarte greu de scos. Operațiunea de scoatere a obiectului a durat 8 ore, timp în care s-au depus multe eforturi și au fost folosite echipamente grele și cabluri gigantice. Vehiculul folosit pentru tractarea tancului de 30 de tone a fost un buldozer Komatsu D375A-2, care cântăreşte 68 de tone.

După ce au reușit să-l aducă la suprafață, au realizat că este vorba despre un tanc sovietic T34/76A, care ar data din Al Doilea Război Mondial. Spre uimirea tuturor, tancul se afla în stare perfectă, deși se afla sub apă de peste 60 de ani. Acesta este deosebit deoarece a avut o importanță majoră în război și a luptat atât de partea germanilor, ca trofeu capturat, cât şi de cea a sovieticilor. Vehiculul avea încă 116 proiectile în interior. T-34 a fost un tanc mediu fabricat în Uniunea Sovietică din 1940 până în 1958.

O altă descoperire uimitoare a fost făcută de doi copii care pescuiau obiecte cu un magnet legat cu sfoară. Lari Tammivuori și Viljami Juutilainen, din Lahti au scos din apă, spre uimirea lor, o grenadă de mână. Băieții au anunțat imediat o mătușă de profesie polițistă, de teamă că grenada ar putea exploda. Autoritățile au încheiat situația cu bine, deoarece au detonat în siguranță grenada. Nu au spus, însă, din ce vreme data respectiva armă.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

4 Comments

4 Comments

  1. marcel

    2022-02-06T20:15:24+02:00 at 20:15

    Ala nu e T 343

    • marcel

      2022-02-06T20:16:10+02:00 at 20:16

      34

  2. Maria Popescu

    2021-12-12T13:30:47+02:00 at 13:30

    STIRI DIN TARA ABSURDULUI ! Initial ni s-a starnit curiozitatea… ca nu se stia din ce cauza din lacul mic , fara adancime, ieseu bule de aer. Puteai sa gandesti ca era o vietate care respira, dar un tanc sovietic „sa mai respire” dupa 60 de ani, asta chiar e un miracol, dar e miracol romanesc, scris negru pe alb in romaneste, de un micut manipulatoor! Nu a deslusit misterul cu bulele de aer!

  3. popescu mihai

    2021-12-12T13:01:00+02:00 at 13:01

    cred ca ai gresiot pozele cel cu cruce nu e t34

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top