Connect with us
Dezastre în lume! După Beirut, acum Franța! 2.700 de oameni evacuați din calea unui incendiu devastator

Externe

Dezastre în lume! După Beirut, acum Franța! 2.700 de oameni evacuați din calea unui incendiu devastator

După explozia dramatică din Beirut care s-a soldat cu cel puțin 100 de morți și în jur de 4.000 de răniți, o altă tragedie zguduie lumea. În Marsilia, Franța, a avut loc un incendiu care a afectat aproximativ 1.000 de hectare. 2.700 de oameni au fost evacuați din calea flăcărilor.

2.700 de oameni evacuați

Un incendiu puternic a afectat aproximativ 1.000 de hectare în apropiere de Marsilia, pe litoralul din sud-estul Franței. Cel puțin 2.700 de oameni au fost evacuați din calea flăcărilor.

”Nu sunt răniţi grav, din fericire, dar pagubele materiale nu au fost încă evaluate. Incendiul evoluează favorabil, dar nu este încă sub control”, au transmis pompierii.

Din primele informații rezultă că focul a izbucnit marţi după-amiaza, în Martigues, la vest de Marsilia. Vântul puternic a propagat rapid flăcările, care au ameninţat mai multe localităţi de pe litoralul Mediteranei. Au fost afectate zone de la periferii, cu locuinţe şi campinguri.

Foto Twitter Pompiers 13

Reporterii AFP, aflați la faţa locului, au declarat că pâlcuri uriaşe de fum negru şi flăcări sunt vizibile de-a lungul drumului, precum şi avioane cu apă aflate în acţiune.

Campingurile din zonă au fost evacuate preventiv de către autorități. Se pare că incendiul a izbucnit în mijlocul unei păduri şi a devastat hectare întregi de vegetaţie. Unii dintre turiştii aflaţi în concediu au fost transportaţi pe mare, apoi au fost primiţi de autorităţile locale, în special în săli de sport. A fost necesară şi evacuarea unui azil de bătrâni.

Potrivit autorităților, recensământul caselor afectate de flăcări este încă în curs de desfășurare.

Foto Twitter Pompiers 13

Tellerreport scrie că aproximativ 1.200 de pompieri sunt angajați în lupta împotriva flăcărilor și sunt așteptate întăriri din alte departamente învecinate. 14 pompieri au fost intoxicați cu fum. Ministrul de Interne a declarat că ceea ce s-a întâmplat a fost o „tragedie” pentru biodiversitatea zonei afectate.

Gérald Darmanin, ministrul de interne, a mers la locul tragediei, chiar în timpul nopții.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top