Connect with us
Distanțarea socială în Israel în școală: elevii nu mai au voie să își împrumute pixurile și creioanele

Externe

Distanțarea socială în Israel în școală: elevii nu mai au voie să își împrumute pixurile și creioanele

Ministerul Educației din Israel a decis să redeschidă parțial școlile pe fondul reducerii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. Pentru a respecta măsurile de distanțare socială, profesorii care au peste 65 ani au rămas izolați la domiciliu și alte restricții relevate de un reportaj Washington Post.

Distanțarea socială în Israel în școală: elevii nu mai au voie să își împrumute pixurile și creioanele

În cursul acestei săptămâni au fost redeschise cursurile pentru clasele 1-3, iar săptămâna viitoare vor fi redeschise pentru clasele a 11-a și a 12-a. În această țară inspectoratele școlare decid de obicei dacă își deschid sau nu școlile. De exemplu, în Tel Aviv școlile au rămas închise. Fiecare familie va hotărî dacă trimite sau nu copilul la cursuri.

Ministerul a decis ca profesorii de peste 65 ani să rămână acasă, clasele vor avea un număr redus de elevi, iar elevii nu au voie să își împrumute pixuri si creioane, nu pot împrumuta cărți de la bibliotecă și nu pot parte la jocuri ce cer contact fizic.

Datele oficiale vorbesc despre un procent de 80% de școli deschise, 60% dintre elevii claselor primare revenind la școală.

Rafi Peretz, ministrul Educației în Israel a declarat:

„Am reuşit să găsim un echilibru între necesitatea repornirii economiei şi recomandările Ministerului Sănătăţii.”  

Măști și dezinfectant pentru mâini, noile rechizite școlare

Reportajul Washington Post vorbește despre prima zi de școală după relaxarea măsurilor de protecție impuse de pandemie. Soții Michel au doi gemeni de 7 ani, Clil și Alma în ghiozdanele cărora au apărut rechizite noi: măști, dezinfectant pentru mâini, șervete de masă pentru a pune mâncarea de prânz.

Mama copiilor a declarat:

„Abia aştept să-mi văd copiii înapoi la şcoală şi ei îşi doresc aclaşi lucru, dar nimeni nu ştie ce se va întâmpla cu adevărat, iar asta ne pune pe toţi în faţa pericolului.

Când copiii o să fie la şcoală, ei nu o vor şti cum să respecte distanţa socială. Dacă la şcoală un copil are păduchi, toţi vor avea păduchi.” 

În același timp, Julia Boxer, o antreprenoare din Even Yehuda a decis să își țină fata de 8 ani încă o perioadă în izolare. Aceasta a declarat:

„Bineînţeles că vor dori să se îmbrăţişeze şi să se pupe, din moment ce nu s-au văzut la faţă de şase săptămâni.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top