Connect with us
Doi civili uciși și opt militari francezi răniți, într-un atac în Mali

Externe

Doi civili uciși și opt militari francezi răniți, într-un atac în Mali

Armata franceză a anunţat că civili au fost ucişi într-un atac în oraşul Gao din nordul Mali şi că evaluează starea unei patrule franceze care a fost de asemenea atacată, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al armatei, Patrik Steiger, a declarat că s-a produs o explozie în apropierea a trei vehicule franceze în timpul unei patrule comune cu trupele locale şi că nu se cunoaşte cauza exploziei.

„Explozia a cauzat o serie de victime civile, inclusiv copii. Unitatea franceză a fost preluată”, a spus Steiger. El a refuzat să precizeze câte persoane au fost rănite şi a spus că poate confirma eventuale decese în rândul trupelor franceze.

Un atac asupra unei patrule militare în nordul Mali a ucis doi civili şi a rănit până la opt soldaţi francezi duminică, a anunţat, la rândul său, Ministerul Apărării din Mali.

O explozie a avut loc în apropierea a trei vehicule franceze

Atacul survine la două zile după ce militanţi islamişti au ucis cel puţin şase persoane în cursul unui raid la un cartier militar din centrul Mali, o ţară în care trupe franceze ajută la lupta împotriva jihadiştilor în zone vaste din zona de deşert.

„Confirm că a fost o maşină capcană care a intrat într-o misiune de patrulă comună Barkhane şi a armatei maliene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului apărării, Boubacar Diallo. Barkhane este numele forţei franceze de aproape 4.000 de militari staţionate în foste colonii din regiunea Sahel.

Intre patru si opt militari francezi au fost raniti in urma atentatului, a precizat oficialul din Mali. Patrik Steiger, purtatorul de cuvant al fortelor armate franceze, a declarat ca autoritatile evalueaza starea de sanatate a unitatii de 30 de militari francezi care a fost vizata de atacul terorist.

Statele din zona Sahelului se confrunta cu o serie de grupari insurgente islamiste, inclusiv unele afiliate retelelor teroriste Al-Qaida si Stat Islamic (Boko Haram) .

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top