Doliu în lumea fimului. A murit actorul Ian Holm, Bilbo din Stăpânul Inelelor

19.06.2020
Doliu în lumea fimului. A murit actorul Ian Holm, Bilbo din Stăpânul Inelelor

Actorul Ian Holm, cel care l-a interpretat pe Bilbo Baggins în trilogia Stăpânul Inelelor și în Hobbitul, s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani. Vestea care a îndurerat toți fanii seriei Stăpânul Ineleleor a fost confirmată de agentul său.

Doliu în lumea fimului. A murit actorul Ian Holm, Bilbo din Stăpânul Inelelor

Ian Holm, bine cunoscut pentru celebrul său rol din seria Stăpânul Inelelor, a încetat din viață la Londra la vârsta 88 de ani, a confirmat agentul său pentru The Guardian.

„Cu mare tristețe, anunțăm că actorul Sir Ian Holm a murit în această dimineață la vârsta de 88 de ani”, a anunțat agentul. „A murit liniștit în spital, vegheat de familia lui. A fost încântător, amabil și talentat și îi vom simți lipsa.”, se mai arată în comunicatul de presă.

Celebrul actor actorul se lupta de ani de zile cu boala Parkinson, iar în ultima perioadă nu se simțea deloc bine.

Actorul care a jucat rolul hobbitului în Stăpânul Inelelor s-a născut în anul 1931 în Essex. Acesta s-a îndrăgostit de actorie la o vârstă fragedă și a plecat de la Rada în Londra, la teatrul Memorial Shakespeare din Stratford, unde a rămas până în 1960.

Holm a câștigat un premiu Bafta și a fost nominalizat la Oscar, pentru rolul său de antrenor de atletism în filmul Chariots of Fire din 1981. Sir Ian Holm a jucat în trilogia Stăpânul Inelelor, unde a interpretat rolul hobbit-ului Bilbo Baggins, dar şi în producţia SF Alien. Odată cu distribuirea în rolul androidului Ash din „Alien” al lui Ridley Scott, a devenit cunoscut la nivel internaţional. A urmat rolul Sam Mussabini, antrenorul din „Chariots of Fire”.

A fost Napoleon în „Time Bandits” al lui Terry Gilliam, Lewis Carroll în „Dreamchild”, şi părintele Cornelius în „The Fifth Element” al lui Luc Besson, dar şi Polonius în „Hamlet” al lui Franco Zeffirelli. A fost ales să joace rolul Bilbo în două dintre cele trei lungmetraje „The Lord of the Rings”, regizate de Peter Jackson, dar şi în două dintre filmele „Hobbit”