Connect with us
Donald Trump și-a prezentat strategia miltară. El a anunțat că va evita intervenția în conflictele din străinătate și se va concentra pe înfrângerea ISIS.

Externe

Donald Trump și-a prezentat strategia militară. Se va concentra pe înfrângerea ISIS

Donald Trump a prezentat, marți, strategia militară pe care o va aborda pe parcursul celor patru ani de mandat. Președintele-ales al SUA a anunțat că va evita intervenția în conflictele din străinătate și se va concentra pe înfrângerea militanților ISIS.

Donald Trump se află într-un turneu prin care le mulţumeşte alegătorilor din statele considerate cruciale pentru victoria sa în alegerile din 8 noiembrie. În cea mai recentă oprire, președintele-ales l-a prezentat susținătorilor pe generalul James “Mad Dog” Mattis. Acesta este alegerea lui Trump pentru conducerea Pentagonului. Mitingul a avut loc la baza militară Fort Bragg din Fayetteville.

Donald Trump l-a descris pe Mattis ca fiind cea mai potrivită persoană pentru conducerea Pentagonului. pentru ca acesta să fie numit în funcție, Congresul trebuie să aprobe o excepție care să îi permită acestuia să ocupe o funcție civilă. Potrivit legislației americane, un lider militar nu poate fi șeful Pentagonului decât după șapte ani de la retragerea din funcție.

“Sunt nerăbdător să fiu un lider civil, în cazul în care Congresul îmi acordă dreptul, iar Senatul aprobă” nominalizarea, a spus Mattis în faţa mulţimii.

„Ne vom opri din cursa pentru a dărâma regimuri străine, despre care nu ştim nimic, în legătură cu care nu ar trebui să ne implicăm”, a spus Trump. “În schimb, trebuie să ne concentrăm pe înfrângerea terorismului şi pe distrugerea ISIS şi asta vom face”, a adăugat el.

Trump și-a prezentat strategia miltară într-un discurs la baza Fort Bragg

Președintele-ales al SUA a promis reconstrucția armatei americane, pe care o consideră răspândită în prea multe locuri. El a anunțat că vrea să cheltuiască banii care ar fi fost folosiți în războaie pentru a reface infrastructura învechită a țarii.

Pe de altă parte, Trump susține o creștere a cheltuielilor militare. Pentru a acoperi deferența bugetară, el a promis că va cere Congresului să elimine plafoanele existente.

“Nu vrem să avem o armată secătuită pentru că suntem împrăştiaţi peste tot, luptând în zone în care nu ar trebui să luptăm. Nu va mai fi secătuită”, a spus el.

“Nu uităm. Vrem să consolidăm prietenii vechi şi să căutăm prietenii noi”, a dat el asigurări. Trump a precizat că că politica “intervenţiei şi haosului” trebuie să se încheie.

Citește și: CNN și-a cerut scuze pentru gluma cu avionul prăbușit al lui Donald Trump

Trupele SUA sunt implicate în prezent în lupte numai în Orientul Mijlociu, mai exact în Irak şi Siria.

„Ne vom consolida armata, nu ca act de agresiune, ci ca acţiune de prevenire. Pe scurt, căutăm pace prin putere”, şi-a explicat el planurile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top