Donald Trump și Vladimir Putin au discutat telefonic. Ce au vorbit cei doi

Ultimul update: duminică 29 ianuarie 2017 09:49 Data publicării: duminică 29 ianuarie 2017 09:49
Autor , în Externe

Donald Trump și Vladimir Putin au avut prima convorbire telefonică de la instalarea noului președinte american în funcție.

Agențiile internaționale de  știri notează că discuția a durat 50 de minute, iar cei doi lideri au discutat și despre o posibilă cooperare militară în Siria, contra Statului Islamic.

Preşedinţia rusă a mai anunţat că Putin şi Trump au hotărât să continue „contactele la nivel personal în mod regulat” şi au discutat despre pregătirea unei întâlnirii oficiale între cei doi şefi de stat.

Citește și: Fost director CIA: Putin va încerca să obțină de la Trump anularea sistemului antirachetă de la Deveselu

Ce au vorbit Trump și Putin

Cei doi președinți au mai vorbit și despre programul nuclear al Iranului, conflictul Israel – Palestina, situația din Peninsula Coreeană și din Ucraina. Trump și Putin au mai purtat discuții și despre neproliferarea armelor atomice, a mai comunicat Kremlinul.

În plus, cei doi lideri au discutat despre programul nuclear iranian, conflictul dintre Israel şi palestinieni, situaţia din Peninsula Coreeană, conflictele din Ucraina şi Siria, dar şi despre neproliferarea armelor atomice, a mai comunicat Kremlinul.

Până acum, nu există informații potrivit cărora Trump și Putin ar fi vorbit despre anularea sancțiunilor impuse Moscovei pentru anexarea peninsulei Crimeea.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă a mai afirmat și că Donald Trump a discutat 45 de minute la telefon cu Angela Merkel, înainte de a vorbi cu președintele Rusiei.

Loading...
Sursa: Huff.ro
Știri despre:    
Comentarii