Connect with us
Două milioane de persoane din Siria nu au apă

Externe

Două milioane de persoane din Siria nu au apă

Dramele sirienilor nu se mai opresc. Aproape două milioane de persoane din statul măcinat de conflicte sunt private de apă, conform News.ro.

Aproape două milioane de oameni din zona oraşului sirian Alep (nord) nu au apă curentă, iar condiţiile în domeniul securităţii se deteriorează, a anunţat un oficial ONU, relatează The Associated Press.

Staţia de la Bab al-Nairab, care furnizează apă celor aproximativ 250.000 de persoane asediate în partea de est a oraşului Alep, aflat sub controlul rebelilor, a fost avariată în noaptea de joi spre vineri, în urma unor bombardamente intensive, a declarat reprezentanta UNICEF pentru Siria Hanaa Singer.

Staţia de pompare Suleiman al-Halabi, situată în apropierea cartierelor din estul oraşului, a fost oprită – ca represalii.

Astfel, apa a fost tăiată pentru cele aproximativ 1,5 milioane de persoane din cartierele din vestul metropolei, aflate sub controlul forţelor care-l susţin pe preşedintele Bashar al-Assad, a precizat Singer.

„Privarea copiilor de apă îi expune riscului izbucnirii unor epidemii catastrofale sau boli”, a avertizat Singer vineri seara într-un comunicat.

Confruntările armate s-au intensificat săptămâna aceasta la Alep, după prăbuşirea unui armistiţiu de o săptămână mediat de Statele Unite şi Rusia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top