Connect with us
După 40 de ani de căutări, și-a găsit tatăl pe Facebook

Externe

După 40 de ani de căutări, și-a găsit tatăl pe Facebook

După aproape 40 de ani de căutări, o femeie din Rusia și-a găsit tatăl pe Facebook. S-a întâmplat prin intermediul rețelei de socializare, unde femeia nu doar că și-a regăsit tatăl, dar a aflat că are și frați vitregi. Bărbatul i-a spus că a făcut nenumărate eforturi pentru a-și reîntregi familia.

După 40 de ani de căutări, și-a găsit tatăl pe Facebook

După aproape patru decenii de căutări prin nenumărate mijloace, o femeie a reușit să își găsească tatăl pe Facebook.

Farhiya, 44 de ani, s-a născut în Leningrad (actualul Sankt Petersburg) în 1976, dintr-o mamă rusoaică şi un tată somalez. La numai un an după nașterea ei, părinții au fost nevoiți să se despartă, din cauza evenimentelor politice. Mai exact, Somalia a intrat în război cu Etiopia, care era susţinută de Rusia. În acest context, Somalia a expulzat imediat consilierii sovietici din țară, iar toți studenții din Somalia găzduiți în URSS, inclusiv tatăl lui Farhiya, au fost obligați să părăsească țara.
Așa s-a destrămat familia. Anii au trecut, iar fata s-a întrebat mereu unde este tatăl ei, mai ales că mama ei îi spunea mereu că seamănă mult cu el.

Încă din adolescență, fata a început căutările. A încercat prin toate mijloacele posibile, a luat legătura și cu organizația Crucea Roșie, însă fără vreun rezultat.

Într-un final, cu ajutorul unui tânăr care lucra în diplomație, și care a postat povestea fetei pe pagina lui de Facebook,  mesajul ei a ajuns până la tatăl pe care îl pierduse.

După 40 de ani de căutări, și-a găsit tatăl pe Facebook

După 40 de ani de căutări, și-a găsit tatăl pe Facebook

Potrivit BBC, câteva săptămâni mai târziu, după o serie de apeluri pe Skype, Farhiya, împreună cu soțul său și mama ei plecau în Norvegia, pentru a-l revedea pe tatăl ei, Siid Ahmed Sharif.

Astfel, ea și-a cunoscut surorile și fratele vitreg din Oslo. Tatăl său i-a mărturisit că a făcut nenumărate eforturi pentru a reîntregi familia.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top