Connect with us
Elevi puși să scrie în genunchi. Școala nu are băncile necesare

Externe

Elevi puși să scrie în genunchi. Școala nu are băncile necesare

Pandemia de coronavirus nu a trecut și continuă să reprezinte o amenințare pentru omenire. Cu toate acestea, majoritatea statelor au revenit la vechile obiceiuri de dinainte de criza sanitară. Oamenii s-au întors la locurile de muncă, sezonul vacanțelor s-a desfășurat și el, cu anumite condiții, iar cel mai recent eveniment a fost începerea școlilor în regim fizic atât în țara noastră, cât și în afară. La fel s-a întâmplat și în Italia, însă situația a fost destul de dificilă pentru elevii dintr-o școală din Genova, care au fost puși să scrie pe genunchi din cauza faptului că școala nu are mobilierul necesar desfășurării cursurilor în conformitate cu noile reguli impuse de autorități.

Elevii foloseau scaunele pe post de bancă

Odată cu începerea școlii, au apărut și problemele.Deși criza sanitară continuă să reprezinte o amenințare, elevii au revenit în bănci, însă situația nu este sub control în toată lumea. Astfel, mai mulți elevi au fost fotografiați în timp ce scriau pe jos și foloseau scaunele pe post de bancă. Această imagine a isterizat întreaga țară și mediul online.

Se pare că decizia a aparținut dascălului, care a considerat că este o metodă bună pentru ca elevii să se adapteze condițiilor actuale. Dascălul din Genova a fost tras la răspundere pentru faptele sale și a transmis că, având în vedere faptul că mobilierul întârzie să apară în sălile de clasă, acesta a ales ca elevii lui să scrie pe scaune, în loc de masă. Autoritățile din Italia au făcut o comandă ce constă în trei milioane de bănci de o singură persoană, pentru a fi asigurat faptul că cei mici păstrează distanța socială necesară și este prevenită infectarea cu noul virus.

Dascălul a fost cel care a trimis imaginea pe un grup de părinți, crezând că inițiativa lui, unică, de altfel, va fi lăudată, însă nu a fost deloc așa. S-a iscat un mare scandal, care ocupă primele pagini ale ziarelor:  „Fără bănci, şcoala începe pe genunchi” scrie Il Mesaggero. „Atâtea probleme, dar şcoala începe”, titrează şi La Stampa. „Copiii în genunchi, bolnavii acasă”, scrie acid pe prima pagină şi Il Giornale.

Pentru ca situația să permită desfășurarea orelor de curs, mai multe insituții s-au transformat, pentru moment, în școli. Astfel, în Italia, bisericile, motelurile sau sălile de sport, ba chiar containerele din prefabricate sau sălile de expoziții au devenit clase pentru elevi.

Și România a încercat acest lucru, însă lucrurile au degenerat. Elevii din Isaccea, un oraș din județul Tulcea, vor învăța pentru o perioadă la capela mortuară, din cauza faptului că liceul se află în proces de renovare. Părinții s-au opus acestei decizii, la fel și prefectul orașului, însă primarul orașului Isaccea, Anastase Moraru spune că soluția este una bună și a fost aprobată în Consiliul de Administrație al liceului Constantin Brătescu împreună cu Asociația de Părinți.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top