Connect with us

Externe

Cea mai bătrână persoană din lume a murit! Secretul longevității sale

Emma Morano, cea mai bătrănâ persoană din lume, a murit la vârsta de 117 ani. Italianca s-a născut pe 29 noiembrie 1899 și era ultima persoană născută în anii 1800 care rămăsese în viață.

Emma Morano a fost cea mai mare dintre cei opt frați pe care i-a avut și cărora le-a supraviețuit. Ea a încetat din viață în locuința sa, din orașul italian Verbania.

Emma a trecut prin trei secole, a supraviețuit celor două Războaie mondiale și și-a pierdut unicul fiu. În anul 1938, după decesul fiului de numai șase luni și-a părăsit soțul.

Ea a declarat că mariajul nu a fost niciodată unul sănătos. Mai mult decât atât, ea a susținut că bărbatul care a fost marea ei dragoste a fost ucis în Primul Război Mondial și că nu a fost interesată să se căsătorească cu altcineva.

Emma Moreno

Emma Moreno

Emma Moreno și secretul longevității

Emma Morano a spus că longevitatea sa a fost datorată genelor bune (mama ei a trăit până la 91 de ani, iar două dintre surori au prins aproape 100 de ani) dar și unui regim special. Timp de 90 de ani,  a mâncat trei ouă pe zi, dintre care două crude.

Ea a început acest regim după Primul Razboi Mondial, când a fost diagnosticată cu anemie.

Potrivit Gerontology Research Group (GRG) din Statele Unite, cel mai bătrân om este acum Violet Brown, din Jamaica, care s-a născut pe 10 martie 1900.

Violet Brown

Violet Brown

Citește și: Israela Vodovoz, in doliu: Bărbatul care a cucerit-o a murit

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top