Connect with us
Referendum Turcia: Principalul partid de opoziție contestă rezultatele

Externe

Erdogan, prima reacție după atacul armat din Istanbul

După atacul din Istanbul, Erdogan spune că va lupta până la capăt împotriva terorismului. Președintele turc a declarat că toate aceste atentate au scopul de a destabiliza Turcia.

Reacția lui Erdogan vine la câteva ore de la atacul armat din clubul Reina, din Istanbul. Un bărbat deghizat în Moș Crăciun a ucis 39 de persoane.

Erdogan, prima reacție după tragedia din Turcia

”Ca naţiune, noi vom lupta până la capăt nu doar împotriva atacurilor armate comise de grupări teroriste şi de forţele din spatele acestora, dar şi împotriva atacurilor economice, politice şi sociale orchestrate de aceste forţe.

Ei încearcă să provoace haos, să-i demoralizeze pe oameni şi să ne destabilizeze naţiunea cu aceste atacuri abominabile împotriva civililor… Noi ne vom menţine calmul, vom sta mai aproape unii de alţii şi nu vom ceda teren în faţa unor asemenea jocuri murdare”, a declarat preşedintele Erdogan.

Atacul armat de pe 1 ianuarie 2017 a dus la moartea a 39 de persoane, dintre care 16 erau străini. Aceștia se aflau printre petrecăreții care sărbătoreau intrarea în anul 2017. În plus, 69 de oameni au fost răniți.

Autoritățile turce sunt în alertă și au declanșat o operațiune masivă de căutare și capturare a atacatorului, care se află în libertate.

În clubul Reina se aflau aproximativ 600 de persoane.

”Un terorist cu o armă care avea ţeavă lungă… a dus la capăt în mod brutal şi sălbatic acest atac, după ce a deschis focul spre persoane care erau aici pur şi simplu pentru a sărbători Anul Nou”, a declarat guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin.

Autpritățile au declarat că atacatorul s-a costumat în Moș Crăciun. El a împușcat un polițist și un civil aflați la intrarea în club.

Clubul Reina, în care a avut loc atacul armat, este cunoscut ca fiind select. El este frecventat în special de străini.

Atacul armat din clubul de noapte, din noaptea de Revelion, are loc la aproape două săptămâni de la asasinarea ambasadorului rus Andrei Karlov în Ankara.

Știri pe aceeași temă

Istanbul: Atac armat în club, 39 de morți și zeci de răniți VIDEO Camere Supraveghere
Bilanț victime Istanbul: 39 de morți, 69 de răniți în urma atacului armat din club
UPDATE Atac armat Istanbul în club, 39 de morți, 40 de răniți. ISIS revendică atacul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top