Connect with us
Erdogan vrea reintroducerea pedepsei cu moartea. El a spus că va promulga această lege dacă ea va fi votată de parlament.

Externe

Erdogan a spus că va promulga reintroducerea pedepsei cu moartea dacă parlamentul va vota

Erdogan, președintele Turciei, a spus că va promulga reintroducerea pedepsei cu moartea, dacă parlamentul va vota. Astfel, el ignoră avertismentele Uniunii Europene, care consideră că această măsură este incompatibilă cu aderarea țării la UE, scrie agerpres.

Erdogan a reafirmat că susține reintroducerea pedepsei capitale. El a răspuns mulțimii care scanda .Erdogan a spus: <Acești domni sunt deranjați când voi cereți asta. Ce am spus? Am spus că voi valida această decizie dacă va trece de parlament>, a spus șeful statului turc la Istanbul, potrivit agerpres.

Erdogan vrea reintroducerea pedepsei cu moartea

Erdogan a menționat de reintroducerea pedepsei capitale la două zile după lovitura de stat eșuată din 15 iulie. El a transmis că prin introducerea acestei pedepse se va elimina „virusul” răzvrătirii din toate instituțiile statului. Declarația sa a provocat indignarea UE.

Pedeapsa cu moartea a fost abolită în 2004 ca parte a începerii negocierilor de aderare a Turciei la UE. Reintroducerea sa ar însemna sfârșitul negocierilor.

Relațiile dintre UE și Ankara sunt tensionate după lovitura de stat eșuată din Turcia.

În acest context, Parlamentul European a votat joi o rezoluție fără caracter obligatoriu prin care a cerut ‘înghețarea temporară’ a negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană. Asta din cauza represiunii ‘disproporționate’ lansate de Ankara în urma tentativei de lovitură de stat din luna iulie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top