Connect with us
Explozie în Gaziantep, Turcia - mai multe victime

Externe

Explozie în Gaziantep, Turcia – mai multe victime

O puternică explozie s-a înregistrat astăzi în oraşul turc Gaziantep, unul din cele mai importante şi cele mai mari oraşe din ţară. Agenţia de presă Dogan a anunţat mai multe victime.

UPDATE, 15:59 – Atentatul a fost produs de mai mulţi kamikaze. Guvernatorul din Gaziantep Ali Yerlikaya a declarat pentru agenţia proguvernamentală Anadolu că poliţia a primit un pont despre prezenţa unui grup de militanţi jihadişti într-o casă din cartierul Sahinbey din acest oraş şi că forţele de securitate au lansat o operaţiune cu scopul de a-i prinde.

UPDATE, 15:55: Trei poliţişti au fost ucişi, iar alte opt persoane au fost rănite, scrie news.ro.

Un balcon s-a surpat la Angers: 4 morţi şi zeci de răniţi

Contul de Facebook al unui bărbat dispărut a devenit o fantomă ce îi bântuie familia

Primele imagini de la faţa locului:

explozie-in-gaziantep-turcia-mai-multe-victime-1

explozie-in-gaziantep-turcia-mai-multe-victime-2

Turcia a devenit în ultima perioadă, mai ales de la tentativa de lovitură de stat din vară, una din cele mai periculoase ţări din Orientul Apropiat. Nu departe de 14 octombrie, oraşul Antalya din sudul ţării a fost lovit de mai multe rachete. Atacatorii au vrut să ţintească un vas petrolier, însă, din nefericire, atacul a produs victime. Rachetele au lovit o clădire în dimineaţa zilei de 14 octom. brie

Antalya este un oraș în sudul Turciei, situat la poalele munților Taurus, pe litoralul Mării Mediterane. Are o populație (împreună cu suburbiile) de cca 700 mii de locuitori. Este centru administrativ al provinciei cu același nume și una din cele mai importante stațiuni de pe litoralul mediteranean (fiind supranumită și capitala „Rivierei turcești”).

Printre obiectivele turistice majore se numară Muzeul regional al Antalyei (cu o bogată colecție arheologică), cartierul vechi al orașului, numit Kaleiçi, unde se află porțile împăratului Hadrian (sec. II), muzeul Kaleiçi (în incinta fostei biserici ortodoxe Sf.Gheorghe), mai multe moschei din perioada otomană, printre care și ruinele moscheii Korkut construită în secolul al II-lea ca și templu roman, transformat ulterior în biserică creștină și apoi, în secolul al XV-lea, în moschee ș.a. Este un important port și aeroport internațional.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top