Connect with us
explozie turcia

Externe

Explozie în Turcia, lângă aeroportul Ataturk din Istanbul. Cel puțin 10 răniți

O mașină capcană a explodat în apropiere de aeroportul Ataturk din orașul Istanbul. Potrivit primelor informații, mai multe persoane au fost rănite.

Update 17:50: Cel puţin 10 persoane au fost rănite joi, în explozia unei motocicletă capcană lângă o secţie de poliţie din partea europeană a Istanbulului, aflată la câştiva kilometri de aeroportul Ataturk, a declarat guvernatorul Vasip Sahin, citat de Sputnik News.

Update, 16.52: Presa turcă relatează că în jur de opt persoane au fost rănite ca urmare a deflagrației.

Autoritățile turce s-au deplasat la fața locului, iar mai multe ambulanțe au ajuns de urgență la locul deflagrației. Explozia s-a produs lângă o secție de poliție, relateză presa turcă. Russia Today notează că victimele exploziei ar fi polițiști.

Explozia a avut loc in cartierul Yenibosna, in partea europeana a Istanbulului, nu departe de aeroportul international Ataturk.

Turcia se confruntă cu mai multe atacuri de acest gen în ultima vreme. Jihadiștii din Statul Islamic, dar și rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au produs multe pagube prin atacuri cu bombă sau cu mașină capcană.

De altfel, rebelii PKK obișnuiesc să atace secții de poliție. În luna august, trei oameni au murit dupa un atac cu masina capcana comis in apopiere de orasul Diyarbakir, cel mai mare din partea de sud-est a Turciei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top