Connect with us
Explozie nucleară Rusia: Criză de pastile de iod

Externe

Explozie nucleară Rusia: Criză de pastile de iod – Pericol Iminent

Explozie nucleară Rusia. La o bază de testare a rachetelor din regiunea Arhalghelsk din Rusia a avut loc o explozie nucleară saptămâna aceasta. În urma acestei explozii, farmaciile din nordul Rusiei raman fara pastile de iod, cererea fiind extrem de mare.

Radiațiile au depășit nivelul maxim timp de 40 de minute, însă populația din această regiune a fost înștiințată că nu există niciun pericol în acest moment.

Se pare că farmaciile din Rusia nu s-au mai confruntat cu o cerere a atât de mare de iod de la Cernobîl. Populața a intrat în panică și mulți au crezut că autoritățile ascund un accident major ca cel din 1986. Într-un final, conform declarațiilor, compania nucleară de stat Rosatom lucra la un motor cu izotopi când a avut loc incidentul.

În urma acestui incident trei oameni s-au ales cu arsuri grave si cinci au decedat. Toate aceste victime au fost recuperate de personal medical dotat cu echipamente performante de protecție.

Cel mai apropiat oraș de locul exploziei este la 47 de kilometri și are aproximativ 200.000 de locuitori.

Experți americani suspectează o explozie nucleară accidentală și o emisie de radiații în Rusia – Pericol iminent

Zona aproximativă explozie nucleară

Zona aproximativă explozie nucleară

„Motoarele rachetor cu combustibil lichid care explodează nu emană radiații și știm că Rusia lucrează la un fel de propulsie nucleară pentru o rachetă de croazieră”, a declarat Ankit Panda, un expert din cadrul Federației Oamenilor de Știință din SUA.

În continuare există suspiciuni în privința acestei explozii.

Continue Reading

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top