Connect with us
O explozie puternică produsă în Pakistan s-a soldat cu moartea a cel puțin 10 persoane și rănirea altor zeci, printre care și un senator.

Externe

EXPLOZIE PUTERNICĂ! 10 persoane au murit. Un senator, printre cei răniți

O explozie puternică a dus la moartea a cel puțin 10 persoane în provincia Baluchistan din partea de sud-vest a statului Pakistan, transmit agențiile de presă străine.

Deflagrația, tratată de autoritățile pakistaneze ca un act terorist, a vizat un convoi în care se afla  vicepreședintele Senatului pakistanez, Maulana Abdul Ghafoor Haidari. Oficialul a fost rănit, ca și alte zeci de persoane, a anunțat poliția din această țară.

Potrivit Reuters, explozia s-a produs în orașul Mastung, 50 km de capitala provincială Quetta. Imaginile difuzate de televiziune arată un vehicul distrus de explozie.

Militanți separatiști din Baluchistan au lansat de câteva decenii o campanie împotriva guvernului central, revendicând o parte mai mare din resursele naturale ale provinciei. În provincie, care are granițe cu Afganistanul și Iranul, acționează de asemenea talibani și alți militanți islamiști.

Citește și: Explozie la Roma, în fața unui oficiu poștal

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top