Explozie în Turcia. 2 copii au murit şi alţi 4 au fost răniţi

05.11.2016
Explozie în Turcia. 2 copii au murit şi alţi 4 au fost răniţi

O puternică explozie a avut loc astăzi în Turcia, în provincia Sirnak. Doi copii au murit pe loc, iar alţi patru au fost răniţi susţin autorităţile din sud-estul Turciei, informează Reuters.

Bomba care a explodat a fost pusă de militanţi ai grupării teroriste PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), anunţă Biroul guvernatorului local.

Nefericitul eveniment are loc astăzi, în ziua în care în oraşul Sirnak din provincia cu acelaşi nume a fost numit un nou primar.

Ankara a început înlocuirea primarilor şi guvernatorilor locali din sud-estul Turciei pe motiv că ar colabora cu gruparea extremistă PKK, notează news.ro.

Zona sud-estică a Turciei, un focar de conflicte

Zona sud-estică a Turciei este măcinată de conflicte de ani buni. Aici, kurzii şi turcii se luptă pentru teritoriul pe care minoritatea kurdă vrea să îl transforme în ţară independentă, Kurdistan. Regiunea Sirnak este una din cele mai expuse atacurilor cu bombe. Numai alertele Reuters din ultimele luni au scos la iveală cum se trăieşte în această regiune a ţării.

CITEŞTE ŞI: Tragedie în Turcia, în fața unui sediu de poliție. Un mort și peste 30 de răniți

În urmă cu o lună, 6 soldaţi turci erau omorâţi la un checkpoint, iar acum două luni membrii PKK au semănat panica şi groaza după ce o maşină capcană a explodat în mijlocul străzii. În fiecare lună sunt relatate atacuri şi atentate teroriste în această zonă a statului turc, iar de cele mai multe ori, ţintele militanţilor kurzi sunt oficiali locali.