Connect with us
Facebook va fi interzis timp de o lună. Rețeaua nu va putea fi accesată

Externe

Facebook va fi interzis timp de o lună. Rețeaua nu va putea fi accesată

Decizie fără precedent. Utilizatorii rețelei de socializare Facebook se pot aștepta ca aceasta să fie interzisă timp de o lună de zile.

Ministrul comunicatiilor, Sam Basil, a declarat ca inchiderea ar permite departamentului și Institutului Național de Cercetare să efectueze cercetări suplimentare.

Cercetări care vor avea loc privind modul in care rețeaua socială a fost utilizată de utilizatori.

„Timpul va permite colectarea de informații pentru a identifica utilizatorii care se ascund în spatele conturilor false. Utilizatorii care încarcă imagini pornografice, utilizatorii care publică informații false și înșelătoare pe Facebook pentru a fi filtrați și eliminați. Acest lucru va permite oamenilor autentici cu identități reale să folosească în mod responsabil rețeaua socială”, a spus dl Basil.

Ministrul a spus că departamentul ar putea să analizeze mai bine impactul pozitiv pe care l-ar avea asupra populației. Este vorba despre efectul avut în timpul închiderii de o lună și să cântărească impactul progresului fără sau cu utilizarea acestuia.

Milioane de utilizatori Facebook afectați de această decizie

În tot acest timp, se va studia efectul răspândirii ştirilor false. Se va stduia modul în care este folosit Facebookul şi dacă are efecte asupra stării de bine şi a productivităţii locuitorilor.

În funcţie de rezultate, reţeaua de socializare ar putea fi interzisă definitiv şi înlocuită cu un site de socializare naţional. Până acum, compania Facebook nu a comentat situaţia.

Basil Sam, ministrul Comuncaţiilor din Papua Noua Guine, a mai spus şi că iau în considerare crearea unei noi reţele pentru populaţie.

„Putem să adunăm programatorii locali pentru a crea un site care mai potrivit pentru Papua Noua Guinee, cu ajutorul căruia utilizatorii să comunice în interiorul țării și în afară”, a mai spus el.

În contextul scandalului Cambridge Analytica, acesta din urmă şi-a exprima ingrijorarea pentru protejarea informaţiilor utilizatorilor. Acesta a subliniat că a urmărit îndeaproape ancheta Senatului SUA.

Citește și Poliția Română, mesaj viral pe facebook: „Mi-a zis Gabriela că sunteţi pe strada cealaltă!”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top