Connect with us
Potrivit clasamentului Forbes, Vladimir Putin rămâne, pentru al patrulea an consecutiv, pe primul loc în topul celor mai puternici oameni din lume

Externe

Forbes: Vladimir Putin, cel mai puternic om din lume

Potrivit clasamentului întocmit de revista Forbes, Vladimir Putin rămâne, pentru al patrulea an consecutiv, pe primul loc în topul celor mai puternici oameni din lume. Pe locul doi se situează președintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, iar pe trei, cancelarul german Angela Merkel.

Ca în fiecare an, revista Forbes a publicat topul celor mai influenți oameni din lume. Din cei 7.4 miliarde de locuitori ai planetei, jurnaliștii au ales 74 de persoane.

Deloc surprinzător, președintele rus Vladimir Putin ocupă poziția fruntașă al patrulea an la rând. El este la conducerea Rusiei din anul 2000 și este la al treilea mandat de președinte. Între 2008 și 2012, Putin a ocupat funcția de premier. Editorii Forbes și-au justificat opțiunea precizând că acesta reușește să obțină tot ce își dorește.

Pe locul al doilea se află președintele-ales al Americii, Donald Trump. Miliardarul îl va înlocui la sfârșitul lunii ianuarie pe Barack Obama, la Casa Albă.

Topul Forbes: Angela Merkel pierde un loc față de 2015

Poziția a treia în top este ocupată de Angela Merkel. Cancelarul german este la putere de 11 ani și candidează pentru un nou mandat în toamna lui 2017. Merkel este prima femeie din clasament, iar în primele 20 de locuri nu se află decât alte două doamne: Janet Yellen, guvernatoarea băncii centrale americane și Theresa May, șefa guvernului britanic.

Pe locul al patrulea se află președintele chinez Xi Jinping, iar pe cel de-al cincilea, Papa Francisc.

Bill Gates, cofondator al Microsoft și cel mai bogat om lume se clasează pe locul șapte iar fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, pe zece.

Rex Tillerson, președintele ExxonMobile și alegerea lui Trump pentru postul de secretar de stat, se află pe locul al 24-lea, imediat după șeful statului francez, Francois Hollande.

Citeșet și: Vladimir Putin: Rusia nu are intenția de a ataca pe nimeni

Vicepreședintele-ales al SUA, Mike Pence, ocupă poziția 69.

În topul întocmit de Forbes se situează și califul Satului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi, pe locul 57, dar și liderul Al Qaeda Ayman al-Zawahiri, pe poziția 71.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top