Connect with us
Grav accident rutier: 50 de morţi şi 100 de răniţi

Externe

Grav accident rutier: 50 de morţi şi 100 de răniţi

Circa 50 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 100 au suferit arsuri grave în urma ciocnirii dintre o autocisternă cu combustibil şi un alt vehicul, sâmbătă, în Republica Democrată Congo, au anunţat responsabili locali citaţi de Reuters şi AFP.

Autorităţile fac tot posibilul pentru a acorda asistenţă victimelor accidentului, survenit în satul Mbuta, la circa 130 km de capitala Kinshasa, a dat asigurări guvernatorul adjunct al provinciei Kongo Central, Atou Matubuana Nkuluki.

Şoselele din statul central-african se află într-o stare precară, după ani de război şi neglijare, notează Reuters. În 2010, cel puţin 230 de oameni au murit în Congo după ce o autocisternă s-a răsturnat pe şosea şi a explodat.

Te-ar putea interesa şi: Accident in Satu Mare

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident care avut loc sâmbătă pe DN 19 Satu Mare – Carei, pe raza localităţii Păulian, traficul fiind reluat după mai bine de o oră, informează Centrul Infotrafic.

Potrivit inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru descarcerarea unei persoane rămasă captivă în autoturism în urma accidentului.

„Şoferul unuia dintre autoturismele implicate în accident a fost extras, în stare de conştienţă, cu ajutorul accesoriilor specifice şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare. Alte două persoane aflate în acelaşi autoturism au mai fost transportate la spital pentru investigaţii medicale suplimentare”, precizează ISU.

Traficul rutier a fost blocat mai bine de o oră pentru efectuarea cercetărilor. Din primele informaţii reiese că un autoturism a efectuat un viraj la stânga fără să se asigure, fiind lovit de cel de-al doilea autoturism implicat în accident.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top