Connect with us
Groapă comună cu 100 de cadavre decapitate, descoperită lângă Mosul

Externe

Groapă comună cu 100 de cadavre decapitate, descoperită lângă Mosul

O groapă comună cu cadavrele decapitate ale aproximativ 100 de civili a fost descoperită în interiorul unei școli într-un oraș la sud de Mosul. Armata nu a precizat dacă masacrul a avut loc de curând.

Groapa comună a fost găsită de către forțele irakiene în Școala de Agricultură la periferia Hammam al-Alil, un oras care a fost recucerit de la ISIS, a declarat Comandamentul Militar Unificat al Irakului.

„Bandele de militanți ISIS continuă să comită crime împotriva poporului nostru”, se arată în declarația.

Nu este prima dată când forțele irakiene au găsit gropi comune în zonele recucerite de la gruparea Statul Islamic. De cele mai multe ori, victimele sunt membri ai comunității Yezidi sau ai comunității siite, masacrați în execuții în masă de către jihadiști după ce au preluat controlul Mosulului, în 2014.

Cu o zi în urmă, Agenția pentru Refugiați a declarat că a primit rapoarte că ISIS instruia locuitorii orașului să predea băieților care au început 9 ani pentru a lupta în numele grupului terorist.

Zeci de mii strămutați

Începând cu 17 octombrie o coaliție foarte mare de forțe irakiene duce o ofensivă pentru a susține din nou Mosul.

După Bagdad, Mosul este al doilea oraș cel mai populat din Irak, cu 1,2 milioane de locuitori.

Până în prezent, 34,038 persoane au fost strămutate de operațiunile militare, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație.

Lunea trecut[, forțele kurde Peshmerga, care joacă un rol-cheie în lupta împotriva ISIS, au început un asalt pe scară largă pentru a distruge grupul terorist din Bashiqa, situat la câteva mile nord-est de Mosul, în conformitate cu Comandamentul General al Forțele Peshmerga.

Forțele coaliției a făcut progrese rapide cu privire la abordarea Mosul, dar s-au confruntat cu o rezistență feroce la intrarea în limitele orașului.

Citește și: Irak: Armata a intrat în orașul Mosul. Sediul televiziunii de stat a fost cucerit

Citește și: Irak: Autoritățile au demarat operațiunile pentru recucerirea orașului Mosul, de la ISIS

Cei aproximativ 5.000 de luptatori ISIS din oras au avut doi ani să se pregătească pentru sosirea forțelor irakiene.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top