Igor Dodon sărbătorește rezultatele alegerilor din Moldova

31.10.2016
Igor Dodon sărbătorește rezultatele alegerilor din Moldova

Igor Dodon se bucură de rezultatele la alegerile din Moldova și posteză un mesaj pe Facebook prin care le mulțumește cetățenilor.

Mesajul lui Dodon în cinstea rezultatelor

„Aceste alegeri au demonstrat ca liderul opozitiei socialiste se bucura de cea mai mare sustinere printre cetateni, iar cumulate, voturile de pe stanga ne-ar fi putut asigura o victorie covarsitoare. Exista sanse mari sa obtinem victorie si din primul tur, suntem in asteptarea datelor finale.Le multumesc tuturor alegatorilor, le sunt recunoscator pentru incredere si sustinere.”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook, citat de ProTV Moldova.

Candidatul PSRM a strâns peste 48% din voturi.

Socialistul Igor Dodon a obţinut 48,99% din sufragii, a anunţat Comisia Electorală din Republica Moldova, după numărarea a peste 97% din buletinele de vot. În cazul în care candidatul prorus nu va strânge peste 50% din voturi, autorităţile vor organiza un al doilea tur de scrutin pentru desemnarea viitorului preşedinte al Republicii Moldova.

Pe a doua poziţie se află candidata proeuropeană Maia Sandu, cu 37,7% din sufragii.

Ea este urmată de candidatul prorus Dumitru Ciubaşenco (Partidul Nostru), cu 5,94% din voturi, şi de candidatul Partidului Popular European Moldova, Iurie Leancă (3,16%).

La Bucureşti, candidata proeuropeană Maia Sandu a obţinut cele mai multe voturi în secţiile deschise la Bucureşti pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Potrivit UNIMEDIA, candidata PAS a strâns 2.150 de sufragii, scrie news.ro.

Vezi aici rezultatele la alegerile prezidențiale din Moldova