Connect with us
În Sebia, manifestațiile au deveni pașnice. Prima seară fără violențe

Externe

În Sebia, manifestațiile au deveni pașnice. Prima seară fără violențe

După două zile de conflicte între protestatari și oamenii legii, ieri seară, în Serbia nu s-au mai înregistrat incidente de acest fel. Manifestanții s-au adunat din nou în fața Parlamentului. Scandalul a pornit după anunțul președintelui Vucic legat de reintroducerea restricțiilor covid.

În Serbia, manifestațiile au deveni pașnice. Prima seară fără violențe

A fost prima seară fără violențe, în Serbia. Protestatarii din opoziție au fost pașnici și nu s-au mai înregistrat incidente. Reamintim că în prima seară de proteste, unul dintre manifestanți a reușit să intre în clădirea Parlamentului. Din fericire, el a fost scos afară de forțele de ordine, și nimeni nu a fost rănit.

Protestele violente din Serbia au început imediat după ce preşedintele Aleksandar Vucic a anunțat că va reimpune starea de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus. Măsurile sunt luate pentru a opri răspândirea de coronavirus.

Oamenii, însă, au reacționat violent. S-au adunat în fața Parlamentului din Belgrad, iar unul dintre ei chiar a reușit să intre cu forța în clădire. Guvernul a anunțat că va reintroduce starea de urgență, precum și o serie de restricții în weekend-uri.

În primele zile, protestele au continuat până târziu în noapte.

Nu se reimpune izolarea la domiciliu

Ieri, guvernul sârb a anunţat oficial că a renunţat la planul de a reimpune izolarea la domiciliu în weekend la Belgrad. Acesta va fi înlocuit, însă, de alte restricţii. Este vorba despre interzicerea adunărilor publice în spaţii închise şi deschise cu mai mult de zece persoane şi orare de lucru reduse pentru restaurante, baruri şi magazine.

Până miercuri la ora locală 15:00, în Serbia – ţară cu 8,74 milioane locuitori – numărul cazurilor confirmate a ajuns la 17.076, dintre care 357 în ultimele 24 de ore şi 341 mortale, indică datele publicate de site-ul covid19.rs.

De marţi până miercuri după-amiaza, în Serbia s-au consemnat 11 decese cauzate de COVID-19.

În timpul unei conferințe, președintele Aleksandar Vucic a declarat că va construi un nou spital în Serbia, care va avea o capacitate de 800, până la 1000 de paturi. El a precizat că riscul de infectare va continua și în sezonul rece, când va apărea și gripa sezonieră.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top