Connect with us
Un incendiu de vegetatie s-a produs in statul american California. Circa 700 de oameni au fost evacuati din calea focului.

Externe

Incendiu de proportii in California: Peste 700 de oameni, evacuati!

Un incendiu de vegetatie de proportii a izbucnit in sudul statului american California. In jur de 700 de oameni care se aflau intr-un parc de rulote din apropiere de Los Angeles au fost evacuati din calea flacarilor.

Potrivit news.ro, acest incendiu a izbucnit in zona Cherry Valley, la circa 120 de kilometri est de Los Angeles, cu putin inainte de ora locala 12.30 (20.30 ora Romaniei) si a distrus circa 283 de hectare de vegetatie uscata in numai cinci ore.

Nimeni nu a fost ranit, dar flacarile au distrus o constructie, a anuntat purtatoarea de cuvant al Departamentului pentru Paduri si Apararea impotriva Incendiilor, April Newman.

Autoritatile au emis ordine de evacuare pentru parcul de rulote Springs Village si pentru locuitorii din Banning Bench, aflat mai nord-est.

Citeste si: Incendiu la maternitate: 11 copii au murit

Citeste si: Incendiu intr-un bar: Cel putin 13 morti!

Potrivit lui Newman, este vorba in total de 200 de locuinte, in care traiesc circa 700 de persoane.

Anchetatorii au conchis ca incendiul a fost pornit de un om si au indemnat oamenii care au vazut pe cineva umbland cu focul in zona sa sune la un numar special pus la dispozitie.

Marti dupa-amiaza, vantul indeparta flacarile de zonele populate.

Peste 400 de pompieri, sprijiniti de cinci elicoptere si noua avioane, se lupta cu flacarile, iar circa 5% din incendiul era sub control pana la ora locala 17.30 (1.30 ora Romaniei).

Pompierii din California se lupta in total cu circa 10 incendii de proportii. In total, 4.270 de incendii de vegetatie au distrus peste 74.000 de hectare in stat, de la inceputul acestui an, cu 12.000 de hectare mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top