Connect with us
Incendiu de vegetație în Tennesse. Trei oameni au murit și alte mii au fost evacuate. Oamenii au fugit doar cu hainele de pe ei pentru a se salva.

Externe

Incendiu de vegetație în Tennesse: trei morți și aproximativ 14.000 de evacuați

Incendiu de vegetație în Tennesse: trei morți și aproximativ 14.000 de evacuați. Incendiile de vegetație au distrus
6.000 de hectare de vegetaţie şi sute de clădiri, relatează CNN, potrivit news.ro.

“Ne rugăm să nu ne confruntăm cu noi decese, dar există încă zone în care nu am reuşit să ajungem, din cauza copacilor şi liniilor de curent doborâte”, a afirmat Miller.

Incendiile, care au izbucnit luni, au avariat sau distrus peste 250 de clădiri din estul Tennessee. Principalele atracţii turistice din zonă au scăpat, însă, au anunţat autorităţile marţi.

Flăcările s-au extins rapid și au cuprins casele. Astfel, oamenii au fost nevoiți să fugă doar cu hainele de pe ei pentru a se salva.

“Erau flăcări peste tot. A fost o furtună de foc”, a spus Mark Benzschawel, în vârstă de 52 de ani, din Gatlinburg, pentru CNN.

Incendiu de vegetație în Tennesse. Mii de oameni evacuați

Potrivit lui Benzschawel, ofiţeri de poliţie i-au bătut la uşă luni noapte pentru a-l avertiza de pericol şi a-l ajuta să fugă. La rândul său, el şi-a alertat şi vecina, care a fugit împreună cu câinele ei.

Primarul a declarat că nu ştie când se vor putea întoarce miile de oameni evacuaţi la locuinţele lor.

Incendiul iniţial, de la care au ponit alte peste 10, a fost “provocat”, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a Serviciului Naţional al Parcurilor, Dana Soehn, fără a oferi alte detalii. Autorităţile au demarat o anchetă.

Meteorologii au anunţat că în zonă sunt aşteptate furtuni. Ploile sunt o veste bună pentru pompierii care se luptă în continuare cu flăcările. Însă precipitaţiile sunt însoţite de intensificări ale vântului şi de descărcări electric. Astfel că există riscul ca incendiile să se extindă.

Citește și: Stare de urgenta in Grecia. Inundatii si incendii de vegetatie.

În ultimele săptămâni, peste 30 de incendii de proporţii au provocat pagube importante în Carolina de Nord şi de Sud, Georgia, Tennessee, Alabama şi Kentucky, potrivit Departamentului SUA pentru Păduri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top