Connect with us
Incidient aviatic. O aeronavă Tarom a ieșit de pe pista la Chișinău

Externe

O aeronavă Tarom a ieșit de pe pistă la Chișinău. Pasagerii cursei RO207 sunt teferi – VIDEO

Aeronava Tarom de la București la Chișinău a ratat aterizarea și a ieșit de pe pista. La bord erau 39 de pasageri, nimeni nu a fost rănit.

Comunicatul de presă – TAROM

„Cursa TAROM ROT 207 Bucureşti – Chișinău de astăzi 4 iunie 2017 operată cu aeronavă ATR 42 a aterizat la ora 18:12 minute pe aeroportul din Chișinău. În procedura de aterizare, în momentul frânării, din cauze încă necunoscute aeronava a avut niște deplasări anormale, echipajul depunând eforturi să redreseze aeronava care a ieșit ușor din pistă. 

La bordul aeronavei se aflau 39 de pasageri care au fost debarcați în siguranță, nimeni nu a fost rănit. Aeronava va fi supusă unor verificări tehnice pe aeroportul din Chișinău.”

ACTUALIZARE, 20:17 – Tarom a emis un comunicat de presă în care menționează că în timpul aterizării aeronava Tarom a început să se comporte ciudat. Cauzele incidentului nu sunt deocamdata cunoscute.

ACTUALIZARE, 20:03 – Cursele afectate de situația creată de ATR-ul TAROM (RO207) sunt afișate mai jos. Puteți vedea situația zborurilor de pe Aeroportul din Chișinău aici.

Unele zboruri care urmau să aterizeze pe aeroportul din Chișinău au fost redirecționate pe aeroportul din Iași.

Situatia de la plecări pe Aeroportul din Chișinău.

ACTUALIZARE, 20:01 – Deocamdata toate cursele care trebuie să aterizeze în Chișinău au fost redirecționate pe Aeroportul din Iași.

ACTUALIZARE, 19:42 – Avionul implicat în incidentul de pe aeroportul din Chișinău este ATR 42-500. Tarom nu a oferit până acum mai multe informații despre acest incident.

ACTUALIZARE, 19:38 – Aeroportul din Chișinău a fost parțial închis până când aeronava Tarom va fi dusă spre o zona sigură. Pagerii cursei Tarom RO207 de la București la Chișinău sunt în siguranță.

ACTUALIZARE, 19:36 – Cursa Tarom implicată în incidentul aviatic, de astăzi, 4 iunie, este RO207.

ACTUALIZARE, 19:32 – Aeroportul din Chișinău a fost închis.

Un expert în pilotaj a declarat la DIGI24, că a fost vorba de o eroare de pilotaj, spune Valentin Duță, fost șef de securitate al Tarom.

O aeronavă Tarom a iesit de pe pistă la Chișinău

Știrea înițială

Un avion al companiei Tarom a ieșit, duminică seara, de pe pistă, la aterizarea pe aeroportul din Chișinău, anunță site-ul publika.md. Niciun pasager nu a fost rănit, transmite sursa citată.

Cursa Tarom efectua un zbor București- Chișinău, iar la aterizarea pe aeroportul din Republica Moldova, aparatul de zbor a părăsit pista.

Informaţia a fost confirmată de către directorul Aeroportului Internaţional Chişinău, Petru Jardan, transmite publika.md.
Nicio persoană nu a fost rănită, dar în acest moment, niciun avion nu aterizează şi nu decolează pe aeroportul din Chișinău.
Un avion au fost redirecţionat pe Aeroportul din Iaşi, iar alte patru apartate de zbor aşteaptă ca pista să fie deblocată pentru a putea ateriza, mai transmite sursa citată.

Compania Tarom a închiriat de curând doua avioane Boeing 737-800 cu care speră să mai câștige din cota de piață pe care a pierdut-o din cauza companiilor low cost și a flotei reduse de avioane.

Tarom este Compania Naționala de Transport Aerian a României. Dispune de două aeronave AIRBUS A-310 au fost achiziţionate în 1992, două aeronave BOEING 737 în 1993, iar alte trei aeronave BOEING 737 în 1994.

Începând cu anul 1998, flota TAROM s-a îmbogăţit cu şapte aeronave ATR 42-500 pentru curse interne şi regionale, precum şi cu alte 4 aeronave BOEING 737.

Finanţarea acestui ambiţios program strategic nu a fost o sarcină uşoară: din 1992 TAROM a investit mai mult de 350 de milioane USD în achiziţionarea de noi aeronave şi echipamente. TAROM intenţionează să continue acest proces de modernizare prin achiziţia de noi aeronave performante.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top