Connect with us
Insula Hydra din Grecia, populară printre turiști, a rămas fără apă și energie electrică

Externe

Insula Hydra din Grecia, populară printre turiști, a rămas fără apă și energie electrică

Vești neplăcute despre o celebră inssulă populară din Grecia. Turiştii şi localnicii de pe insula grecească Hydra, populară în rândul turiştilor, au rămas fără energie electrică şi apă pentru.

Sursa de energie a cedat prima, duminică dimineaţa, urmată de întreruperea alimentării cu apă.

Seara, pitorescul oraş-port era neobişnuit de liniştit şi întunecat, singurele lumini provenind de la lămpile cu petrol, lanternele, lumânările şi telefoanele mobile ale celor aflaţi pe insulă.

Sute de vizitatori au plecat mai devreme decât era prevăzut, a anunţat postul de radio public din Grecia.

„O nava militară grecească a adus apă în port peste noapte, iar în timpul zilei aşteptăm două generatoare de energie”, a declarat primarul din Hydra, Giorgos Koukoudakis, pentru postul de radio citat.

Oficialul şi-a exprimat speranţa că problema va fi rezolvată rapid, însă operatorul reţelei de electricitate nu era sigur ce a provocat întreruperea.

Hydra primeşte electricitate printr-un cablu subacvatic care s-ar fi putut deteriora.

Insula, cu o suprafaţă de 65 de kilometri pătraţi, este una dintre cele mai importante destinaţii turistice din Grecia. Ea se află situată la aproximativ 65 de kilometri sud de Atena şi la şapte kilometri est de peninsula Peloponez.

În urmă cu șapte zile, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că se menţine riscul ridicat de incendiu pentru mai multe regiuni din ţară.

Conform unui comunicat transmis de MAE, Secretariatul General de Protecţie Civilă local avertizează că se menţine riscul ridicat de incendiu (nivel 4, pe o scară de la 1 la 5), începând cu data de 20 august, pentru regiunile deja afectate din Grecia Centrală (insulele Evia şi Skyros); peninsula Attica; regiunea Viotia; nordul Mării Egee (insulele Lesvos, Chios); Insulele Ionice (Kythira); Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia).

Citește și: Incendiul devastator din Grecia: S-a aflat cauza dezastrului

MAE precizează că detalii despre evoluţia vremii se pot obţine accesând portalurile http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html şi http://www.hnms.gr/emy/en/index_html.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top