Connect with us
Întâlnirea cu uşile închise a lui Mark Zuckerberg cu eurodeputaţi

Externe

Întâlnirea cu uşile închise a lui Mark Zuckerberg cu eurodeputaţii

Întâlnirea cu uşile închise între directorul executiv şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi eurodeputaţi  va avea loc marţi, 22 mai, la Bruxelles, a comunicat joi Parlamentul European.

Cele două părți vor discuta despre utilizarea datelor persoanele a milioane de utilizatori ai reţelei, după scandalul Cambridge Analytica,

Întâlnirea lui Zuckerberg cu liderii diferitelor grupuri politice din legislativul european, care va începe la ora locală 1745 (15.45), a fost anunţată de miercuri, însă data nu fusese precizată.

În ziua următoare, 23 mai, Mark Zuckerberg se va număra printre cei aproximativ 50 de şefi ai unor companii din domeniile tehnologiei de vârf care vor fi primiţi de preşedintele francez Emmanuel Macron la Palatul Elysee.

Deplasarea lui Zuckerberg în Europa are loc cu doar câteva zile înainte de intrarea în vigoare, la 25 mai, a Regulamentului european privind protecţia datelor (RGPD), care obligă toate companiile de internet să-şi adapteze termenii de utilizare pentru europeni.

Contactată de AFP, compania americană a precizat că întâlnirea de la Bruxelles va fi o ocazie de ‘a dialoga, a asculta punctele lor de vedere şi de a prezenta măsurile’ luate de Facebook ‘pentru a proteja mai bine viaţa privată a oamenilor’.

Mai mulţi europarlamentari, precum şi comisarul european pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourova, au regretat că întâlnirea va avea loc cu uşile închise.

Citește și : Facebook închide conturi și pagini! Zuckerberg a luat o decizie drastică

Citește și : Zuckerberg și alți directori ai Facebook, anchetați în Germania

Preşedintele Parlamentul European, Antonip Tajanai, îl invitase pe Zuckerberg încă din data de 20 martie, după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica, să vină să dea explicaţii în faţa eurodeputaţilor.

Mark Zuckerberg a fost audiat luna trecută timp de 10 ore în Congresul american.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top