Connect with us

Externe

Întâlnirea de gradul 0 dintre Trump și Putin la Summit-ul G20

Preşedintele american Donald Trump a declarat că „este timpul să mergem înainte şi să lucrăm într-un mod constructiv cu Rusia” şi că omologul său rus Vladimir Putin „a negat categoric” orice implicare în alegerile prezidenţiale din SUA în 2016, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„L-am presat ferm pe preşedintele Putin în două rânduri despre intervenţia sa în alegerile noastre. A negat categoric. Eu mi-am exprimat deja opinia…”, a scris duminică pe Twitter liderul de la Casa Albă, la întoarcerea din vizita sa de patru zile în Europa, în cursul căreia s-a întâlnit pentru prima dată, la summitul G20 de la Hamburg, cu Vladimir Putin.

Trump a precizat de asemenea că, la întâlnirea de sâmbătă, a convenit cu Putin crearea unei unităţi de securitate cibernetică pentru protecţia în faţa atacurilor informatice în timpul alegerilor.

„Putin şi cu mine am discutat despre crearea unei unităţi de securitate cibernetică impenetrabilă, astfel încât să ne apărăm de atacurile cibernetice asupra alegerilor şi de multe alte lucruri negative”, a scris preşedintele american.

Anunțul președintelui american în această privință va stârni multă mirare în SUA, ținând cont de acuzațiile privind implicarea Rusiei în atacurile cibernetice care au vizat Partidul Democrat american, acuzații negate de Moscova.

Trump a adăugat că a negociat totodată un armistiţiu în zone din Siria, „care va salva vieţi”. „Este timpul să mergem înainte şi să lucrăm într-un mod constructiv cu Rusia”, a scris el.

Întâlnirea dintre cei doi lideri a fost un subiect dezbătut de mulți specialiști în limbajul trupului și ai protocoalelor diplomatice. Concluzia generală a fost că Putin a câștigat lupta în limbajul trupului. În momentul în care cei doi au dat mâna, Trump a întins mâna dintr-o poziție inferioară lui Putin. Mai mult, în timpul discuțiilor, Trump a avut poziția bine studiată de lider Alfa, în timp ce Putin a adoptat poziții de superioritate, ținând brațul pe marginea fotoliului, cu cotul ieșit în afară.

Din spusele specialiștilor, ambii lideri au studiat limbajul trupului și fiecare a încercat mai mult sau mai puțin vizibil să fie superior celuilalt.

Președintele Trump a mai scris pe Twitter că SUA trebuie să rezolve multe acorduri comerciale încheiate înaintea mandatului său, acorduri care nu sunt benefice pentru țară.

Trump a fost foarte încântat și de vizita în Polonia, a declarat că SUA este mândră să stea umăr la umăr cu Polonia în lupta pentru eradicarea răului provenit din terorism și extremism.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top