Connect with us
Israel: Posibil atac terorist la Ierusalim. Un camion a intrat in oameni

Externe

Israel: Atac terorist la Ierusalim. Un camion a intrat in oameni – VIDEO

Un camion a intrat duminică după-amiază în plin în apropiere de promenada Armon Hanatziv din Ierusalim, rănind cel puţin 15 persoane și ucigând patru oameni, au anunţat autorităţile citate de Haaretz.

Update, ora 20.00: Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că autorul atacului a fost, cel mai probabil, inspirat de Statul Islamic.Patru tineri ofițeri cadeți, o femeie și trei bărbați, și-au pierdut viața. Autoritățile din Israel au luat decizia de a-i aresta pe membrii familiei atacatorului, cu suspiciunea că l-ar fi ajutat pe acesta.

Update, ora 14.30: Șoferul Poliției din Israel, Roni Alsheich, s-a referit la acest eveniment drept un atac terorist. El a precizat că autorul era de origine din Ierusalimul de Est, o zonă cu populație majoritar palestiniană. Zona a fost închisă circulației rutiere.

Știre inițială

Bilanțul atacului terorist din Ierusalim indică până acum 4 morți și 15 răniți. Cel puţin doi dintre răniţi sunt în stare gravă, iar mai multe persoane sunt prinse sub camion.

Potrivit poliţiei, camionul a ieşit de pe şosea şi a intrat într-un grup de persoane care urcau în autobuz. Principala ipoteză luată în calcul de autorități este cea a unui atac terorist.

Printre victimele decedate se numără trei barbati și o femeie, cu vârste cuprinse în jurul a 20 de ani, relatează Jerusalem Post.

Șoferul ucigaș a fost omorât de polițiști, fiind împușcat mortal.

Conform unor informații neconfirmate, printre cei uciși ar fi membri ai forțelor israeliene de apărare, iar șoferul ar fi fost musulman.

Potrivit polițiștilor, atacatorul a accelerat când a văzut grupul de oameni lângă autobuz și a intrat în plin în ei.

Pe Twitter au început să apară informații și imagini de la fața locului.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top