Connect with us

Externe

Italia: Premierul Paolo Gentiloni a primit votul de încredere în Senat

Paolo Gentiloni este noul premier al Italiei. El a primit votul de încredere al senatorilor, cu 169 de voturi „pro” și 99 „contra”.

Sedința care a dus la aprobarea noului Guvern italian nu a fost una lipsită de incidente. Mai mulți senatori de opoziție au decis să boicoteze sesiunea de aprobare a noului Executiv.

Preşedintele Sergio Mattarella l-a însărcinat duminică cu mandatul pentru formarea unui nou executiv pe Paolo Gentiloni, care a ocupat până în acest moment poziţia de ministru de Externe. Acesta este cunoscut drept un aliat al lui Matteo Renzi şi un loialist al Partidului Democrat.

Citește și: Premierul italian Matteo Renzi a demisionat. Parlamentul a aprobat bugetul pe 2017

Marea provocare a lui Paolo Gentiloni

Noul Guvern al lui Gentiloni păstrează mai mulți miniștri din cabinetul Renzi, lucru care a adus critici din partea unui partid din coaliție.

Prima mare provocare din mandatul lui Renzi este să salveze de la faliment banca Monte dei Paschi di Siena, al treilea cel mai mare creditor din Peninsulă.

Matteo Renzi şi-a depus săptămâna trecută demisia, după ce alegătorii italieni au respins în mod categoric prin referendum agenda de reforme constituţionale propusă de guvernarea sa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top